Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Tévhitek szülőknél?

Tévhitek szülőknél?

Figyelt kérdés
Igazából feliálltó jelet raknék fent, csak ugye hát így kell... szóval. sok szülő azt hiszi, elég, csak dolgozni ezálltal ennivalót adni, tanítattni a gyereket, a többire nem figyel, majd az élet megtanítja a gyreket a többire. Mit gondoltok nem felelőtlenség ez? Most nem nézve azt, hogy mondjuk sokat dolgoznak, a többire nincs idő, és mondjuk azzal védekeznek, hogy "hát az iskola kellene megtanítani a viselkedésre a gyereket" és ezzel lerázzák a felelősségüket. És lehet azt hiszik, az ő gyerekük milyen jó, és ha kiderül valami balhé a suliban vagy a másik gyerek, vagy másik felnőtt a hibás. Ez szerintem egyébként sok esetben, de persze nem mindig inteligencia kérdése is a szülő részéről. hasonló amikor" mi is felnőttünk valahogy és itt vagyunk nem?" és társaik. és verik a mellüket, közben meg lehet olyan felnőtt lesz a gyerekből, akik más embert megkeserít, bajt okoz, kárt, stb.... Mit gondoltok erről?
2012. jún. 29. 09:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Vannak ilyen szülők is. De ha a szülő neveli,fegyelmezi a gyereket,akkor megy a lázadás. Ma a gyerekek ragaszkodnak a jogaikhoz,a szülő alkalmazkodjon hozzájuk,ne korlátozza őket. Ha megtilt nekik valamit,akkor a szülő vagy a tanár kérjen bocsánatot a gyerektől,nem fordítva.

Elsősorban nem a szülő a hibás,hanem a környezet,és ez a trend.

2012. jún. 29. 09:43
 2/8 A kérdező kommentje:
Ez másik oldala a dolgoknak. Én saját részről is tapasztaltam illetve idióta melóstársam is. Aki olyan hülyeséget ajánl a gyerekének, hogy vagy asztaloskéént vagy a temetkezésnél helyezkedjen el, mert abban van a pénz az és én kiismertem a személyiségét, az buta. És mi van ha a gyereke tovább akarna tanulni? nem fogja engedni? egy szakembernek szerszámok kellenek... ő fogja megvenni a gyereknek öt gyereke melletti költezkezések mellett a dolgokat? na mindegy nem csak hülyeség amit mondott, de eléggé egy ilyen szemellenzős idióta volt amúgy. Van öt gyereke, alig bírta kivárni a nyolc osztálya meg legyen anno most meg közel ötvenhez okoskodik. Mákos, mert száz fölött keres, de ha nem lenne a gyerekek után járó kedvezménye megnézném a barmot mit csinál. Ja, és egy patkány volt végig...
2012. jún. 29. 09:48
 3/8 anonim ***** válasza:
Én szerencsére még abban az időben nőttem fel ahol a szülők nevelték a gyerekeket (legalább is engem a szüleim neveltek). Nem reménykedtek abban, hogy a tanító néni majd lesz helyette az anyjuk. De ha ez manapság így van nem csodálom, hogy annyi tini terhesség van, meg az a menő, hogy minél hamarabb elveszítsék a szüzességüket a kis 13 évesek, meg igyanak, cigizzenek (persze szerencsére vannak kivételek)
2012. jún. 29. 10:32
 4/8 A kérdező kommentje:
Jaja. de én arra is gondolok, hogy az "inkább te vedd el minthogy tőled vegyék el" elv alapján is amikor nevelik a gyereket. Hogy már előre beledefiniálják a gyerekbe, hogy "mindenki szemét, álnok, így legyenek ők is egyből azok" és persze olyanokkal azok, akikkel szemben meg merik ezt tenni. Mert a kutya nem harap kutyát elv alapján egymást nem tépík az ilyen emberek. Jaj, amikor ilyen elmeidióta emberek szülik a sok pulyát, és semmit az ég egy adta a világon semmit nem adnak át a gyereknek. Mármint tisztesség terén....
2012. jún. 29. 11:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem az intelligens emberek ma is nevelik a gyerekeiket, a nem azok meg régen sem foglalkoztak ilyesmivel. Manapság azért tűnik úgy, hogy több a rossz, tévúton lévő gyerek, mert az egész társadalom sokkal szabadosabb lett, így a gyerekek is inkább érzik úgy, hogy nekik mindent szabad. Mivel ezt a rossz mintát látják maguk előtt mindenhol, így a normális szülőknek is egyre nehezebbé válik, hogy normális embernek neveljék a gyereküket.
2012. jún. 29. 18:08
 6/8 A kérdező kommentje:

szerintem is. amíg az a tendencia, hogy " ha nekik lehet akkor nekem is" addig nem lesz jobb az tuti.

Viszont a szülőknek az alap dolgokat amiket meg kell, hogy tegyenek nem úgy kéne venni, hogy ők mindent "megtesznek" gondolok itt hogy etetik, ruházzák, suliba járatják. Sokkal több dolga van egy szülőnek.

2012. jún. 29. 18:29
 7/8 anonim válasza:

Idén szilveszterkor töltöm a 16-ot.(lány vagyok)

Velem ellentétben unokatesómmal, aki 13 éves és fiú.

Neki és nekem sincs testvérem, én szüleim elváltak, mikor ~ 5 éves voltam. Unokatesóm anyja "jajj a fiamnak nincs keresztapja" kijelentést tette előttem, és olyan mintha mi lennénk hibásak. Nos az Ő (unokatesóm) segge fényesre van nyalva, mindenki ugorjon neki a nap 24 órájában, én meg álljak a sorba ha kell valami.:)

Konkrét pl.:

Mamáéknál voltunk Mama bejött, kérdezte kérünk-e valamit. Unokatesóm teát. Megfőzte, behozta neki 1 óra múlva megint jött kérünk-e valamit. Unokatesóm 1 teát (megint) én szódát, erre jött a válasz "akkor gyere ki hozd be a teáját". Köszönöm...

Unokatesóm szó szerint szembe köpte az apját.

Én, kicsinek azért kaptam apámtól mert nem akartam puszit adni.Ahol ház annyi szokás, persze. De akkor is van egy "halvány" különbség.

Általában elkezd ütni, egy darabig tűrök, persze ha visszanyal a fagyi az nem tetszik egyből sír, hogy én milyen vagyok, bántom stb. Mindenki neki hisz, mikor mondom hogy de Ő nem hagyott jön hogy "nem kellett volna folytatni". De majd hagyom hogy egy taknyos mindig verjen...

De én, míg nem cigiztem még, nem voltam bulizni (sehol, nem azért mert nem engednének, azért mert nem akarok), nem iszok, nincs rajtam 4 kiló smink, nincs ki mindenem a ruhából, nem minden második szavam "f@szom, b@zdmeg" mint ahogy 1-2 osztálytársamnak és nincs rossz társaság körülöttem, pedig nem mondható nem hülyéskedek, de tudom hol a határ, kinél/milyen helyzetben meddig lehet menni.

Megadom a tiszteletet, az utcában lakó néninek segítettem hazacipekedni, akivel én alig beszéltem. Érdekes ezeket nem iskolában tanultam. Unokatesóm Anyumnak meg Nevelőapámnak (de másnak se) NEM képes visszaköszönni. Nem hogy jót tenni valakivel.

Csak az összehasonlítás miatt írtam le unokatesóm esetét.

Suliban (ügyviteli szakra járok) van viselkedés kultúra nevű tantárgyunk. Egész évben 1 négyest írtam, úgy hogy nem tanultam, mert alap dolgokat veszünk. Míg mások írtak 2-est, 3-ast. És csodálkozom hogyan lehet mégis.

Szerintem teljesen normális nevelést kaptam. Ennek örülök, főleg azután hogy szüleim elváltak, anyunak sok baja volt házzal is, mégis 3 éve felépítettük (nem hitelből) a mostani házat, próbál mindent megadni amire keret van, ha nincs nincs megértem, majd max később, vagy adok bele.

De nem tudom néha én is elcsodálkozom miféle emberek vannak...

Nem szeretem az általánosítást, van kivétel mindenhol remélem ebből a kisebb pötyögésemből is látni.:)

2012. júl. 20. 05:19
 8/8 A kérdező kommentje:
olyanokra gondoltam leginkább hibának, amikor felnőtt korára, amikor tényleg lényeges, hogy mennyire önbecsülő, mennyire magabiztos stb stb egy ember, hogy mennyire kihat a gyerekkori traumák. Érted? Ezt igazán akkor tapasztalja az ember amikor "nem mersz elmenni egy álláskeresőre, nem mersz kimenni az utcára, stb stb"
2012. júl. 20. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!