Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Honnan tudnám előkeríteni a...

Honnan tudnám előkeríteni a lányom tandíjára a pénzt?

Figyelt kérdés
Minimálbérért dolgozok (pincérként), van pénzügy-számviteli végzettségem is, de még egyszerűen sehol nem találtam vele munkát (mivel mindenhová csak gyakorlattal vesznek fel, én pedig másfél éve szereztem a képesítést). Kb. 30 ezer ft-ot kellene eltenni havonta, hogy kijöjjön egy félévre az összeg. Minimálbérből még megélni is szűkös, nem hogy félretenni. Az apja kijelentette, hogy (mivel a lány nem azt szeretne tanulni, amit ő elgondolt neki) nem hajlandó semmiféle többlettel támogatni ezt a gyerektartáson kívül. Gondolkoztam azon, hogy kimennék külföldre egy félévre vagy egy évre, abból tudnék eltenni valamennyit legalább. De azért 19 évesen nem is hagynám magára szívesen. Ti mit tennétek?
2012. jún. 27. 16:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
82%
tanulni=dolgozni.
2012. jún. 27. 17:17
 12/15 anonim ***** válasza:
50%

19 évesen az ember már bőven el tudja látni magát. feltéve, ha úgy nevelték.

nem muszáj neki rögtön egyetemre menni. mehet OKJ-re, ez pluszpont, és legalább lesz egy szakmája is. valamint kaptok családit, gyerektartást is. ja, és persze mondanom sem kell, h emellett bőven tudna dolgozni heti 20 órát, ami azért nem olyan rossz lóvé.

aztán ha még ezek után sem jöttök ki, akkor irány külföld.

2012. jún. 27. 17:58
 13/15 anonim ***** válasza:
28%

mai világban nem lehet dolgozni? Egy diáknak? Tessék kitenni a gyereket az ajtó elé, és mutatni a diákszövetkezetre! 19 évesen egyedül éltem, saját háztartással!

Atyaúristen! Kezdem kivételesnek érezni magamat!

22/L

2012. jún. 27. 20:00
 14/15 anonim ***** válasza:
nem jó ilyen kérdést feltenni, mert rögtön özönlenek azok, akiket 18 évesen kib*tak az utcára, hogy ők már hű de önállóak voltak ennyi idősen...
2012. jún. 28. 01:33
 15/15 anonim ***** válasza:
Én 22 évesen sem vagyok önálló, én írtam azt, hogy a szüleim nem engedték, hogy fizetőst jelöljek meg, ha nem jött volna össze, akkor elfoglaltam volna magam egy évig. Egyszerűen előre kell gondolkodni. Hatalmas stressz egy család számára az, ha közeledik az időpont és még az összeg töredéke sincs meg. Fel lehet venni a diákhitelt, de az csak a végső megoldás legyen (szerintem). Nem vagyok büszke arra, hogy 22 évesen még igenis függök a szüleimtől, de rengeteget köszönhetik nekik és amióta ösztöndíjat kapok (még nem volt olyan félév amikor ne kaptam volna), legalább a saját költségeimet, szórakozásomat, ruházkodásomat állni tudom.
2012. jún. 28. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!