Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miért viselkedhetett így anyósom?

Miért viselkedhetett így anyósom?

Figyelt kérdés

Eddig nagyon jó kapcsolatom volt az anyósommal, de a hétvége óta nem tudom, mit gondoljak.

Most először látogattak meg, amióta párommal együtt élünk, néhány rokonuk is velük tartott. Megkértük őket, hogy hívjanak fel kb 2 órával érkezés előtt, hogy mindennel időben készen legyek. Amikor felhívtuk őket érdeklődni, fél órányira voltak tőlünk, és mellékesen megjegyezték, hogy habár ebédelni elmegyünk egy étterembe, vacsorára még szívesen ennének valamit. Rohantam az üzletbe, összedobtam egy gyors ételt, befejeztem a takarítást, de még felöltözni sem volt időm, mire odaértek, meg is jegyezte, milyen szokatlanul csapzott vagyok :-)

Később félrevont, és közölte, hogy egy rokonuk talál állást páromnak Norvégiában, én otthagyom a munkahelyem és kiköltözünk. (Szó sincs ilyesmiről, párom sem tervez kiköltözést, épp babára készülünk.) Alig tudtam megszólalni, csak annyit mondtam, hogy erről a fiával beszéljen. Nem akartam veszekedést, párom pedig úgyis elmondja neki a véleményét és kicsit visszavesz a lendületéből.

A következő lépése viszont már igazán kiakasztott. Csináltam szedres-málnás joghurttortát, felkapta a szekrényről és bevágta a hűtőbe. A fél tortát felkente a hűtő tetejére, takaríthattam és a torta is tönkrement. A vendégeket pedig elkezdte kínálgatni azzal a süteménnyel, amit ő hozott (viszont sajnos az út során ehetetlenre száradt).

Hoztak magukkal saját törülközőt kéztörléshez, nem viccelek, WC-papírt, kéztörlőt, pedig tudják, hogy a lakás tiszta, mielőtt jöttek, két napig takarítottam, hogy minden tökéletes legyen.

Vacsorát mégsem kértek, így a délelőtti rohanásom is feleslegessé vált, ellenben egy halom kaja a nyakamon maradt.

Nagyon gondosan készültem erre a napra, jó benyomást akartam kelteni, de végig azt éreztem, hogy semmi sem tetszik neki, ahogyan én csináltam és szinte szándékosan ugráltatott annyit feleslegesen. A sok apró, szúró megjegyzés is rosszul esett, amit egész nap adagolt.

Szerintetek miért viselkedik így?

2012. jún. 25. 09:45
 1/10 anonim ***** válasza:
68%
Hát én a tortás ügynél kiakadtam.Biztos megmondtam volna a drága anyósnak a magamét.Na meg hogy minden cuccot vittek...mit hisz ő..Én nem tartanám a jó viszonyt vele.
2012. jún. 25. 09:49
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
Jogosnak érzi, hogy irányítsa az életeteket, nem tudom, hogy milyen alapon. Az rendben, hogy megszülte a férjedet, felnevelte, elindította az életbe és itt kellene megálljt parancsolnia magának. A fia megházasodott és éli az életét a párjával, együtt osztanak-szoroznak, neki ebbe már nem kell beleavatkoznia, főleg hogy minden rendben van nálatok. A többi pedig részletkérdés. A sütemény, amit vitt, a törülköző, a WCpapír mind annak bizonyítására kellett, hogy te valószínűleg nem vagy olyan gondos háziasszony, mint ő. Ezzel azt bizonyította, hogy lenéz téged. Írod, hogy most volt először nálatok, arról igazán nem te tehetsz, hogy nem érezte jól magát nálatok, mert te tényleg mindent megtettél, ami egy fiatalasszonytól elvárható. Szerencséje, hogy ilyen türelmes, békességre törekvő menye van, mert velem például nehezebb dolga lett volna, mert én úgy kivágtam vón sütistül,kéztörlőstül, budipapirostul,rokonostul hogy arrúl kódul, aztán énhozzám többet ne jöjjön urizálni, meg szurkálódni, meg megjegyezni, hogy csapzott vagyok, mert felkenem a hűtőre a torta mellé. Látod,minthogy méltányolta volna,hogy kidolgozod a beled, hogy minden rendben legyen, inkább kötekedett és elégedetlenkedett. Ne foglalkozz vele, éljétek az életeteket a pároddal, és ha legközelebb jön, szóljon időben, hogy elmehess hazulról. Állj ki magadért! Semmivel nem különb, mint te.
2012. jún. 25. 10:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem örülj, hogy nem laktok együtt, és ne keresd vele a kapcsolatot. Nem kell ellenségeskedni, de én pl. tuti nem szerveznék nagy közös szülinapi / karácsonyi kajálásokat. Nagyon lenéző és szemtelen volt, megalázott Téged, ok nélkül. Hidd el (saját tapasztalat), hogy aki félti a pici fiát, az mindent megpróbál megtenni azért, hogy elüldözze mellőle a szeretett nőt. Ne hagyd magad, állj a sarkadra, és ne sugározd felé a "bocsánat, hogy élek" attitűdöt. Te mindent megtettél, ő nem értékeli. Ez csak az ő szegénységi bzonyítványa!
2012. jún. 25. 10:22
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, h csak úgy megfogja a tortádat és beteszi a hűtőbe? Milyen alapon pakolgat ő egy olyan helyen, ahol először jár? Az én hűtőmbe ne nyúlkáljon senki, aki nem kérdezte meg, h lehet-e.
2012. jún. 25. 10:25
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Nahát én közöltem volna a férjeddel, hogy anyádék most voltak itt utoljára.
2012. jún. 25. 10:33
 6/10 anonim ***** válasza:
Beszélj vele! "Mi történt anyuka?" Mi itt nem igazán tudhatjuk mi volt az oka ennek. Lehet, hogy nagyon akarta a rokonok előtt megmutatni, hogy nálatok ő az úr, nem tudom. Írod, hogy eddig nem volt ilyen. Számomra tök hihetetlen, hogy valaki hirtelen ilyet csináljon, aki eddig nem volt ilyen. Emiatt ezt csakis vele kéne megbeszélned.
2012. jún. 25. 13:22
 7/10 A kérdező kommentje:
Kedves válaszoló, már sokszor próbáltunk vele beszélni, mivel hajlamos túlbuzogni. Sajnos nagyon akaratos természete van, képes keményebb hisztiket levágni, mint az óvodás unokahúgom, ha nem úgy történnek akár az apróbb dolgok is, ahogy ő szeretné. Megbántani nem szeretném, csak néhány hetente találkozunk, olyankor mindig igyekszem elkerülni a veszekedéseket. Viszont észrevettem az utóbbi időben, hogy férjem is egyre ritkábban szeretné látogatni, nincs kedve, türelme hozzá. Minden alkalommal leállítjuk, nem hagyjuk a fejünkre nőni, de nagyon fárasztó egy idő után még olyan apróságokon is harcolni, mint példáula párom zoknijának színe vagy az általam használt öblítő márkája (kiszagolta :-)
2012. jún. 25. 13:48
 8/10 A kérdező kommentje:

Kedves 10:25!

Nem egyszerűen berakta a hűtőbe, azzal nem lenne semmi problémám. Viszont a felső polcra tette úgy, hogy szándékosan nekinyomta a tortát a hűtő tetejének, szó szerint felkente, így dobhattam ki. Ő pedig kínálgathatta a sajátját...

2012. jún. 25. 13:51
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor pedig furcsa,hogy olyan jó volt eddig a kapcsolatotok. Ahogy a kommentedben leírtad, nem most kezdett el furcsán viselkedni az anyósod, hanem eddig is próbált rajtatok uralkodni, aztán ha ez nem ment, akkor jött a durcázás. Ezzel pedig nem tudtok mit csinálni, ha nem akartok konfrontálódni, maximum kerülni tudjátok és ha mégis találkoztok, akkor lenyelitek.
2012. jún. 25. 13:54
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Anyósod egy igazi gyökér. Az ilyen embereket én nem engedném a közelembe. A párom, ha akar, menjen nyugodtan haza, de én nem mennék, és nem is engedném, hogy jöjjenek. Állj a sarkadra, különben még jobban el fog fajulni.
2012. jún. 25. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!