Miért viselkedhetett így anyósom?
Eddig nagyon jó kapcsolatom volt az anyósommal, de a hétvége óta nem tudom, mit gondoljak.
Most először látogattak meg, amióta párommal együtt élünk, néhány rokonuk is velük tartott. Megkértük őket, hogy hívjanak fel kb 2 órával érkezés előtt, hogy mindennel időben készen legyek. Amikor felhívtuk őket érdeklődni, fél órányira voltak tőlünk, és mellékesen megjegyezték, hogy habár ebédelni elmegyünk egy étterembe, vacsorára még szívesen ennének valamit. Rohantam az üzletbe, összedobtam egy gyors ételt, befejeztem a takarítást, de még felöltözni sem volt időm, mire odaértek, meg is jegyezte, milyen szokatlanul csapzott vagyok :-)
Később félrevont, és közölte, hogy egy rokonuk talál állást páromnak Norvégiában, én otthagyom a munkahelyem és kiköltözünk. (Szó sincs ilyesmiről, párom sem tervez kiköltözést, épp babára készülünk.) Alig tudtam megszólalni, csak annyit mondtam, hogy erről a fiával beszéljen. Nem akartam veszekedést, párom pedig úgyis elmondja neki a véleményét és kicsit visszavesz a lendületéből.
A következő lépése viszont már igazán kiakasztott. Csináltam szedres-málnás joghurttortát, felkapta a szekrényről és bevágta a hűtőbe. A fél tortát felkente a hűtő tetejére, takaríthattam és a torta is tönkrement. A vendégeket pedig elkezdte kínálgatni azzal a süteménnyel, amit ő hozott (viszont sajnos az út során ehetetlenre száradt).
Hoztak magukkal saját törülközőt kéztörléshez, nem viccelek, WC-papírt, kéztörlőt, pedig tudják, hogy a lakás tiszta, mielőtt jöttek, két napig takarítottam, hogy minden tökéletes legyen.
Vacsorát mégsem kértek, így a délelőtti rohanásom is feleslegessé vált, ellenben egy halom kaja a nyakamon maradt.
Nagyon gondosan készültem erre a napra, jó benyomást akartam kelteni, de végig azt éreztem, hogy semmi sem tetszik neki, ahogyan én csináltam és szinte szándékosan ugráltatott annyit feleslegesen. A sok apró, szúró megjegyzés is rosszul esett, amit egész nap adagolt.
Szerintetek miért viselkedik így?
Kedves 10:25!
Nem egyszerűen berakta a hűtőbe, azzal nem lenne semmi problémám. Viszont a felső polcra tette úgy, hogy szándékosan nekinyomta a tortát a hűtő tetejének, szó szerint felkente, így dobhattam ki. Ő pedig kínálgathatta a sajátját...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!