Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Nektek is szüleitek többre...

Nektek is szüleitek többre becsülik más eredményeit?

Figyelt kérdés
Arra célzok, hogy amikor is valakit dícsér az nem te vagy, hanem a szomszéd, a szomszéd, hogy milyen dolgos, mennyi mindent elért, stb. Nekünk álltalában saját főnökét dícséri sokat, de, hogy saját gyereke közül okés, nem mind, de ők is elértek valamit, ha nem is gazdagságot, de tanultak, értelmesek, stb. Nálunk hiába mondok okos dolgokat, én csak hüle vagyok, legutóbb pl az volt butaság neki, mikor mondtam, hogy a termény darálóba ami csak búgott, és leszerelte az oldalát ne piszkáljon belefele villáskulcsal, főleg ne akarja beíndatani mert megrázza, vagy a kések kárt tesznek benne. De nem, elzavart a fenébe, hogy "jó, akkor ne csinálj semmit," menjek a fenébe onnan, mert idegesítem. Mondjuk nekünk anyu ilyen ugyanazt a pasi típust fogom ki ezredjére is, és meg akarom változtatni típus, és a gyereket hibáztatom ha összeveszek velük típus, de hogy 28 évesen ennyire evidens dolgot ne fogadjon meg az embertől nem kicsit idegesítő. Azt mondja, hogy azért kemény velünk, mert az élet is az. pffffffffffffffffffffffffff csakhogy ezzel még gyengébbek leszünk, ha ilyen szín tiszta dologba sem hallgat az emberre, akkor idegennel szembe hogy merjünk érvényesülni? Tapasztalatok? :S
2012. jún. 19. 19:32
 1/8 anonim ***** válasza:

Igen.

A szomszéd gyereke, xyz gyereke, czbf,akárki más milyen okos, kedves, ügyes, talpraesett, csinos, szép...stb.

Nem csak a szüleim, hanem a nagyszüleim is ilyenek.

Sosem hallottam dicséretet, csak azt, hogy hülye vagyok, csúnya vagyok. Másnak ez+az milyen jól megy, jól áll.

Csak annyit tudnak, mondani, hogy még ezt sem tudod, bezzeg ZF! Na ő, ő aztán nagyon okos.

Lehet, hogy nem vagyok szép, de akkor sem kéne azt mondani, hogy "néha egész emberi formát tudsz ölteni"...stb.

Én már úgy vagyok vele, hogy akkor fogadja azt örökbe, én úgyis leszarom, de akkor többet ne akarjon tőlem semmit.

2012. jún. 19. 19:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Bunkók néha a szülők ezt lássák be. Nem becsülöm le, hogy fel kell nevelni egy gyereket, hogy sok lóvéba vagyunk, stb, de azért van más oldala is az életnek. Pl én hiába nyomtam le a fősulit hitellel, úgy beszél róla ha feljön másnak, hogy " kitaníttatam" és a diplomára érti. szóval ez a "pici" részlet, hogy én fizettem magamnak, sőt, kolis voltam, és az árvaságit hazaadtam még így is, és diákhitelem volt, ami fedezte volna. Ez a homályba vész, és ő a király. :S Dicsérgesse a másik pulyáját, minket meg xarjon le akkor.
2012. jún. 19. 19:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyenek, a szomszédomban különösen sok szép és értelmes lány volt. Mindig volt valami lista, ami szerint az Editke a legértelmesebb az utácan, vagy a Krisztike a lagszebb lány a környéken... de azóta már felnőttem, rájöttem mennyi negatív energiát kaptam tőlük, ezért nem nagyon tartom velük a kapcsolatot. Ahhoz, hogy Te teljes mértekben túl legyél rajta, sok-sok idő kell...
2012. jún. 19. 20:08
 4/8 A kérdező kommentje:
meg sok nem kapcsolat tartás is. mert úgy tudsz tisztulni úgymond az ilyentől, ha nem kapsz több rosszat. de akkor meg lelkiismeret furdolásod van, mert hálátlan vagy... stb stb. szóval xar dolgok ezek. ők az idősebbek tudhatnák hogy ez nem jó, de tod sajnos éppen hogy azt hiszik, hogy lehet, más területen "túléltek" valamit akkor már ők tudnak mindent, mindenki nekik feleljen meg. :(
2012. jún. 19. 20:11
 5/8 anonim ***** válasza:

hát én is ebben a szituban vagyok, pedig elköltöztem otthonról. Kényszeresen akarok nekik bizonytani..nálunk annyi a különbség, hogy mind2 tesóm szép, jó okos, tökéletes, csak én vagyok szar..

23l

2012. jún. 19. 20:21
 6/8 A kérdező kommentje:
Mi így hárman vagyunk fiuk. és vagy háromból kettővel, vagy egyel, de valakivel haragba van, és akkor a másik kettővel vagy egyel nincs. szóval mindig valaki közüllünk rossz, hálátlan. pl most tesóm apa lett, és úgy volt, hogy egy hétig feljár vissza a melóhelyről hozzájuk, de ő másnap besértődött, mert nem adta oda a gyereket vagy mittomén már miért de besértődött. hogy tőle megvonják a nagymamaságot stb stb. mintha egy fiatal párnak ez lenne a legnagyobb problémája, hogy erre is figyeljen, hogy a nagyi mikor sértődik meg.... pffffff én meg harmadikként én mentegessem őket, hogy nem úgy gondolták. :S
2012. jún. 19. 20:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Anno én is sokat gondolkodtam azon, hogy miért olyan önzők a szülők, miért várnak el olyan dogokat tőlem, amit én egyáltalán nem akarok. Szerintem egy igazán jó szülőnek nem kell kérnie, hogy látogasság meg a gyerekek, unokák, mert azok alig várják, hogy mehessenek hozzá.

A legtöbbször szerintem egyszerűen unatkoznak, nincs saját céljuk, miután felnőtt a gyerek, a másik dolog meg az lehet, hogy nem tudják kezelni a saját szülőként elkövetett hibákat, csak azzal, ha kikényszerítik, zsarolják a "szeretetet".

Ettől többre még nem jöttem rá.

2012. jún. 19. 20:58
 8/8 A kérdező kommentje:
hát ez is lehet. de hogy mondjam ezt... attól, hogy ők nyílván idősebben több mindenen keresztülmentek ami mondjuk az idegrendszeri megterhelést jelenti, az okés is, de ne gondolják, hogy a fiatalnak még belefér vagy ilyesmi. Ha nem is így gondolják ezt végig, de van ilyesmi is a dologba, hogy ti még fiatalok vagytok, "min mentetek még keresztül" stb, de sok mindenről ami bántott minket vagy rossz volt, nem mondunk nekik, nem jelezzük, ők erről nem tudnak, így "semmi nem történt velünk amit felróhatunk". csak ugye erre nem gondolnak.
2012. jún. 19. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!