Nálatok a nagyapát papának vagy tatának hívjátok?
Figyelt kérdés
Nálunk tatázunk (Békés megye). 22 éves koromig nem is hallottam a papáról. Hirtelen azt se tudtam hogy mi az, ki az. Nálatok hogy van ez?2012. ápr. 11. 23:12
21/43 anonim válasza:
én papának, papinak szólítottam a nagypapámat.
Tolna megye. legalábbis onnan származom :)
22/43 anonim válasza:
Mi Tatának hívjuk, sosem került szóba a Papa. Számomra elég idegen is a Papa megszólítás, nem állna a számra. :) Viszont a szomszéd gyerek már Nagyanyónak meg Nagyapónak szólította a nagyszüleit. (Szeged)
23/43 anonim válasza:
Nálunk papa (Tolna megye), a tatáról csak néhány éve hallottam.
24/43 anonim válasza:
Nagypapi nálunk :) és nagyi, nem mama (szintén Budapest)
25/43 anonim válasza:
Nálunk a Tata egy idős emberre nézve úgymond megalázó. Papa, nagypapa. Fehérvár
26/43 anonim válasza:
Papa. Zala megye. Nálunk a Tata az egy negatív értelmű jelző idős emberre nézve.
27/43 anonim válasza:
Tata, szintén békés megye. Érdekes, hogy van aki ezt sértésként használja :D
28/43 anonim válasza:
Papi, mami, vagy nagyi, nagypapi. (Bp).
Tatát erdélyi rokonok használják, papát férjem (szegedi származású) családja.
29/43 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy még egy megyében sem ugyanazok a szokások :D. Köszi a válaszokat.
Még olvasni sem olvastam a papáról addig. Csak akkor jött elő, amikor felköltöztem Budapestre.
2012. ápr. 12. 10:04
30/43 anonim válasza:
Sehogy, mert az egyikkel soha nem találkoztam ( anyukám apjának neveztük) a másik pedig meghalt mikor apukám kicsi volt.
Felénk a tatát rosszindulatú jelzőként használják, mellesleg a város ahol születtem meg Tata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!