Nálatok a nagyapát papának vagy tatának hívjátok?
Figyelt kérdés
Nálunk tatázunk (Békés megye). 22 éves koromig nem is hallottam a papáról. Hirtelen azt se tudtam hogy mi az, ki az. Nálatok hogy van ez?2012. ápr. 11. 23:12
1/43 anonim válasza:
Nálunk is tata. (Csongrád megye)
4/43 anonim válasza:
Papa.
Azért az gáz, hogy könyvben sem olvastál róla. Én konkrétan soha nem hallottam senkit tatának hívni a nagypapáját, de egy csomó helyen olvastam.
5/43 anonim válasza:
Nálunk tata, de ha valakinek említem, akkor nagypapámként szoktam.
Pest megye
6/43 anonim válasza:
Én mindkettőt használtam, amíg szegény élt, de a papa sűrűbben előfordult.
Szolnok megye
7/43 anonim válasza:
Ha megszólítom: papa;
Ha beszélek róla: nagyapám.
A tatát minden más idősebb emberre használhatjuk (pont a saját nagyapánkra nem nagyon), ha egymás közt beszélünk róla, de a megszólításuk: bácsi.
(Debrecen)
8/43 anonim válasza:
nálam nagypapa/nagyapám ha másnak beszélek róla
papának szólítottam
tatának soha nem szólítottam, nálunk ez teljesen ismeretlen (legalábbis a mi családunkba), inkább olyan gúnyosnak hangzik számomra (de elhiszem h nálatok más a helyzet)
9/43 anonim válasza:
ja és utolsó vagyok: Hajdúböszörmény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!