Lehet ugyanazt a nevet adni egy gyermeknek, ha már volt olyan nevű gyermeke a szülőknek, de meghalt?
"Megkérdezhetem, hogy hol keresed az adatokat, milyen oldalon?"
A familysearch.org-on.
Köszi, gondoltam. De azt tudod, hogy sok olyan adat van, ami még nincs benne a rendszerben? Illetve elég sok elirás is van a neveknél, sok esetben a keresövel sem lehet egyszerüen megtalálni valakit, csak ha tudsz több adatot az illetöröl és más kritériumok szerint is kerestetsz.
Az viszont nem az ö hibájuk, hogy el vannak nevek irva, az eredeti anyakönyveket sokszor nem lehet jóformán kibetüzni.
Én nem a keresőben találtam őket, sajnos azzal semmire sem mentem...
Hanem vannak beszkennelt házassági meg halálozási iratok, mármint ezek a könyvek, amiket vezetnek évszázadok óta. Persze így a keresés jóval több időt igényel, de jobb ötlet nem lévén, nekiálltam annak.
Egy ideig be vannak digitalizálva az adatok, késöbb viszont csak fotókópiák vannak. Amelyik idöszak fotóként van benne, azokat nem lehet a keresövel kerestetni.
Viszont elöfordul, hogy valaki nem akkor van anyakönyveztetve, amikor született, hanem hetekkel, néha hónapokkal késöbb.
Hát a kereső nem sokra való, legalábbis én eddig úgy tapasztaltam, úgyhogy maradt a manuális keresgélés.
De közben megtudtam, nem jó nyomon járok, a talált család nem a dédapám és a felesége.
A keresö csak az 1895 elötti adatokat tudja keresni, de azt is csak akkor, ha az adott települést már digitalizálták.
Ha te késöbbi adatokat keresel, akkor azt nem fogod benne megtalálni. Ezen kivül idöbe telt, mire sikerült a keresöt rendesen megtanulni használni.
Visszatérve a magas gyerekhalandósághoz, itt van pár adat.
Abban a kisvárosban, ahol születetem,
1845-ben 45 felnött halt meg, és 77 gyerek,
1846-ban 45 felnött és 150 gyerek,
1847-ben 57 felnött, 85 gyerek,
1848-ban 82 felnött és 140 gyerek.
Ebböl is látszik, hogy milyen rengeteg gyerek meghalt kis korában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!