Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Beleszólni testvéreim gondjaib...

Beleszólni testvéreim gondjaiba hiba volt?

Figyelt kérdés
Sziasztok.Testvéreim között anyagi vita alakult ki.Én megvédtem a nővérem,és elmondtam a véleményem,persze besértődött rám az öcsém.Hiba beleszólni?Én úgy gondolkodok,hogy a testvérek segítsék és nyissák fel egymás szemét ha kell.Nővérem tudja igazam van,de azt mondja nem kellett volna beleszólnom.

2012. febr. 20. 22:20
 1/6 anonim ***** válasza:
94%

Én sem bírom ki. Nem gondolom, hogy hiba lenne.

Bár már külön élek, de ha anyu és a hugom között vita van, én is beleszólok, ha köztem és anyu között, tesóm is beleszól ill. ha tesóm és köztem, akkor anyu szól bele. Nálunk ez így megszokott, nincs ebből gond. Amíg a mamám élt, vele is ugyanígy volt.

Ellenben bárki más családtag/barát vitájába nem szólunk bele.

2012. febr. 20. 22:29
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

ha nem kérdezték a véleményed akkor hiba volt. tudod, a jótanács, mint a s.gglyuk, mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.

ha nagyon nem birod magadba tartani, még mindig felhozhattad volna 4szemközt nekik külön-külön. de a vita hevébe beszúrni a kéretlen véleményt nem szerencsés

2012. febr. 20. 22:30
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hát igen rosszul jöttem ki belőle.Nővérem csak mondta mondta és én valahol azt éreztem azt várja valaki segítsen.Igazából öcsémmel sosem volt olyan jó a viszonyunk,nem fogad el olyannak amilyen vagyok,mindenki felett ítélkezik :( valószínű ezért is vette annyira a lelkére.
2012. febr. 20. 22:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Viszont lehet, hogy ezzel ráébresztetted valamire.

Hugomtól pár évvel ezelőtt anyu a haját tépte, besegítettem én is, anyu oldalára álltam. Végeredménye az lett, hogy hugom besértődött, viszont mára előnyére vált, megváltozott, előnyére!

2012. febr. 20. 22:37
 5/6 anonim ***** válasza:
83%

Osztom miamanó véleményét.

Nem kell beleszólni még a testvérek életébe sem,főleg ha már nem is élünk együtt.Lehet tanácsot adni,lehet segíteni,de csak akkor ha erre meg is kérnek rá..Addig meg ahogy mondják:"mindenki söprögessen a saját háza táján"

2012. febr. 20. 22:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Jól látod a helyzetet, szerintem is a jótestvérség nem egyenlő azzal, hogy szemet hunyunk afölött, ha az egyik ki akarja használni a másikat, csak hogy bele ne avatkozzunk, csakhogy nehogy megsértődjenek ránk.

Így nagyobb az esélye, hogy belátja a hibáját, és változtat, nem akarhatja, hogy mindkét nővére ellene forduljon. Így jobban érzi, hogy ő a vétkes.

2012. febr. 21. 02:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!