Meg kell-e változtatnom a nevem?
Így van!
Nyugi!
Semmivel nem tartozol neki!
Törvényileg sem!
Nyilván be tudod majd bizonyítani, hogy semmi köze nem volt a felnevelésedhez!
A névváltoztatás semmit nem ér ilyen esetben!
Ha örökbe fogadott a nevelőapád, akkor eleve semmit.
Ha nem, nem létezik olyan bíróság, ami ilyen helyzetben a javára ítélne bármit is.
A törvényt, amúgy nem olvastam, szóval ez csak vélemény.
Ha még soha nem beszéltél vele, biztos vagy benne, hogy ilyesmit akar? Nem lehet hogy csak egyszerűen vénségére felébrtedt a lelkiismerete? Biztos, hogy nem voltál szándékosan, gyűlöletből fakadóan ellene nevelve? nem lehet hogy emebri érzései vannak?
Ezt mindent már most felnőtt korodban neked kel eldönteni, de csakis a tények ismeretében. Az egyoldalú tájékoztatás (amiben eddig részed volt) nem a tények ismerete. Próbáld meg egy kis időre félretenni elfogultságodat, és legalább meghalgatni. Az nem jelenti hogy most minden jó és mindent elfelejtesz, de azért van füled hoyg hald és azért van szemed, hogy lásd azt ami téged érint. Lehet ha megismered,m olyan dolgokat tudsz meg amiről sejtelmed sem volt, de az is lehet hogy hálát adsz azért hogy nem ő nevelt. Lehet hogy megbocsájtasz neki. Ami nem azt jelenti hogy ezután szeretned kel. Minden benne van a pakliban. De soha ne ítélj egyoldalú tájékoztás alapján.
mustafa33,
nem, nem olyan nincs, hogy valakit 22 évig gonosz ármánnyal elválasszanak a gyerekétől.
nekem 4 van, egyik sem velem él, de talán még jobban kötődünk egymáshoz, mint ahogy az anyjaikhoz.
nem volt olyan rosszindulat (volt pedig) amitől így feladhatná egy apa.
az lehet, hogy nem a pénzért jelentkezett, erről nem volt szó - de én sem BÍRNÁM komolyan venni.
Kedves Kérdező, a neved a tied!
Ha jól értem, az a vér szerinti apád neve - ez már eldőlt a születésed előtt bő fél évvel.
Ne változtasd meg, semmit se változtass az életeden.
Felbukkant egy pasi, akinek lehetett volna köze hozzád, de nem lett.
Ez meg már nem változik, ne hagyd magad kizökkenteni!
Akkor OK.
Abban nyugodt lehetsz, hogy anyagilag nem léphet fel semmi követeléssel, a többit meg jól látod, jól csinálod.
Te nem tehetsz arról, hogy egy másik ember milyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!