Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Meg kell-e változtatnom a nevem?

Meg kell-e változtatnom a nevem?

Figyelt kérdés
A biológiai apám előkerült mire lassan 22 éves vagyok, állítása szerint csak látni szeretne, soha nem találkoztam vele, soha nem törődött velem, soha egy fillér gyerektartást sem fizetett és most látni akarna. Én nem vagyok rá kíváncsi. Egy dolog van ami izgat, az, hogy ha úgy adódik kötelezhetnek rá, hogy szülőtartást fizessek. Most van olyan törvény, hogy ő bármit várna el tőlem (anyagilag) én érdemtelenné nyilváníthatom őt. De kérdés ez a törvény meddig marad így? A bíróságon még egyszer régebben azt tanácsolták anyunak akinek van új férje a nevelőapám, hogy vegyen a nevére és ő lesz az apám így, de én ennyi idősen már nem akarnám, hogy máshogy hívjanak. Van rá mód, hogy a nevem ne változzon, de mégis úgymond a "nevére vegyen"?
2012. jan. 4. 20:12
1 2 3
 11/21 anonim válasza:

Így van!

Nyugi!

Semmivel nem tartozol neki!

Törvényileg sem!

Nyilván be tudod majd bizonyítani, hogy semmi köze nem volt a felnevelésedhez!

A névváltoztatás semmit nem ér ilyen esetben!

2012. jan. 6. 21:57
 12/21 omba ***** válasza:

Ha örökbe fogadott a nevelőapád, akkor eleve semmit.

Ha nem, nem létezik olyan bíróság, ami ilyen helyzetben a javára ítélne bármit is.

A törvényt, amúgy nem olvastam, szóval ez csak vélemény.

2012. jan. 7. 09:57
 13/21 anonim ***** válasza:
Igen, a törvény azt írja, hogy szülőtartást csak az kaphat, aki felnevelte a gyereket. Aki nem fizetett gyerektartást meg nem foglalkozott a gyerekével annak nem ítélik meg. Én is most néztem utána.
2012. jan. 7. 10:01
 14/21 mustafa33 ***** válasza:

Ha még soha nem beszéltél vele, biztos vagy benne, hogy ilyesmit akar? Nem lehet hogy csak egyszerűen vénségére felébrtedt a lelkiismerete? Biztos, hogy nem voltál szándékosan, gyűlöletből fakadóan ellene nevelve? nem lehet hogy emebri érzései vannak?

Ezt mindent már most felnőtt korodban neked kel eldönteni, de csakis a tények ismeretében. Az egyoldalú tájékoztatás (amiben eddig részed volt) nem a tények ismerete. Próbáld meg egy kis időre félretenni elfogultságodat, és legalább meghalgatni. Az nem jelenti hogy most minden jó és mindent elfelejtesz, de azért van füled hoyg hald és azért van szemed, hogy lásd azt ami téged érint. Lehet ha megismered,m olyan dolgokat tudsz meg amiről sejtelmed sem volt, de az is lehet hogy hálát adsz azért hogy nem ő nevelt. Lehet hogy megbocsájtasz neki. Ami nem azt jelenti hogy ezután szeretned kel. Minden benne van a pakliban. De soha ne ítélj egyoldalú tájékoztás alapján.

2012. jan. 7. 22:33
 15/21 omba ***** válasza:

mustafa33,

nem, nem olyan nincs, hogy valakit 22 évig gonosz ármánnyal elválasszanak a gyerekétől.

nekem 4 van, egyik sem velem él, de talán még jobban kötődünk egymáshoz, mint ahogy az anyjaikhoz.

nem volt olyan rosszindulat (volt pedig) amitől így feladhatná egy apa.

az lehet, hogy nem a pénzért jelentkezett, erről nem volt szó - de én sem BÍRNÁM komolyan venni.

Kedves Kérdező, a neved a tied!

Ha jól értem, az a vér szerinti apád neve - ez már eldőlt a születésed előtt bő fél évvel.

Ne változtasd meg, semmit se változtass az életeden.

Felbukkant egy pasi, akinek lehetett volna köze hozzád, de nem lett.

Ez meg már nem változik, ne hagyd magad kizökkenteni!

2012. jan. 7. 23:33
 16/21 mustafa33 ***** válasza:
Omba, nem azt mondom hogy jó, de meghalgatás nélkül ne ítéljünk. A nevet meg semmi esetre ne adja fel. Már felnőtt és nem lenne értelme. Attól meg hogy milyen az apja, még lehet büszke is nevére, régebbi ősök is viselték.
2012. jan. 8. 00:38
 17/21 A kérdező kommentje:
Ez az ember világ életében alkoholista volt és nagyon sokáig hajléktalan, most lehet, hogy változott valami mert vannak alkalmi munkái és hajléktalan szállón él, állítólag már nem iszik, de amikor elváltak anyuval (még nem voltam 3) azt mondta, hogy meglásd, hogy tőlem egy forintot nem fogsz kapni, mert, hogy még csak dolgozni sem fog elmenni, nehogy levonják a gyerektartást. Talán érthető, hogy egy ilyen emberre nem vagyok kíváncsi. Most, hogy felnőttem kíváncsi rám? még ha meg is jött az esze akkor is, engem ez már nem érdekel. Egy kérésem lenne csak, az, hogy hagyjon békében élni tovább az életem, így ahogy eddig volt. Jól megvoltam eddig is nélküle, eztán is így szeretném. Nekem ő egy senki és ha rajtam múlik nem is lesz belőle valaki!
2012. jan. 9. 15:50
 18/21 A kérdező kommentje:
Ja igen, anyu soha nem beszélt ellene csak az igazat mondta el. Ennek az embernek a saját családja sem tartja őt sokkal többre, mert őket is nem egyszer meglopta és a nagymama az ő anyjuk kérte meg a családot mikor megtudta, hogy új életet kezdtünk, hogy ne is keressenek, hogy az 'apám' nehogy megtaláljon, hagyjanak nyugodtan békében élni. És ha ezt a saját anyja belátja akkor az nem lehet egy fényes jellemű ember.
2012. jan. 9. 15:55
 19/21 omba ***** válasza:

Akkor OK.

Abban nyugodt lehetsz, hogy anyagilag nem léphet fel semmi követeléssel, a többit meg jól látod, jól csinálod.

Te nem tehetsz arról, hogy egy másik ember milyen.

2012. jan. 9. 17:14
 20/21 mustafa33 ***** válasza:
Az hogy egy elvált ember hajléktalan az nem érv. Egy "jól sikerült" vállás tuti hogy hajléktalanná teszi a másikat. A hajléktalanság meg munkanélkülivé meg alkoholistává és így tovább. A vállás meredek lejtő. Függetlenül attól ki a hibás.
2012. jan. 15. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!