Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Meg kell-e változtatnom a nevem?

Meg kell-e változtatnom a nevem?

Figyelt kérdés
A biológiai apám előkerült mire lassan 22 éves vagyok, állítása szerint csak látni szeretne, soha nem találkoztam vele, soha nem törődött velem, soha egy fillér gyerektartást sem fizetett és most látni akarna. Én nem vagyok rá kíváncsi. Egy dolog van ami izgat, az, hogy ha úgy adódik kötelezhetnek rá, hogy szülőtartást fizessek. Most van olyan törvény, hogy ő bármit várna el tőlem (anyagilag) én érdemtelenné nyilváníthatom őt. De kérdés ez a törvény meddig marad így? A bíróságon még egyszer régebben azt tanácsolták anyunak akinek van új férje a nevelőapám, hogy vegyen a nevére és ő lesz az apám így, de én ennyi idősen már nem akarnám, hogy máshogy hívjanak. Van rá mód, hogy a nevem ne változzon, de mégis úgymond a "nevére vegyen"?
2012. jan. 4. 20:12
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Szülőtartást fizetni???

Létezik ilyen??

2012. jan. 4. 20:13
 2/21 A kérdező kommentje:
Igen! új törvény!!
2012. jan. 4. 20:17
 3/21 anonim ***** válasza:
Igen, benne van a törvényben, kíváncsi lennék, hogy hogy működik.
2012. jan. 4. 20:17
 4/21 anonim ***** válasza:

erről valaki tudna nekem valamit küldeni? most hallom először de teljesen rosszul lettem tőle

mikor kell milyen esetben fizetni mégis ilyet?

2012. jan. 4. 20:53
 5/21 A kérdező kommentje:
Ha a szülő mondjuk nem tudja ellátni magát, otthonba kerül stb. akkor pont úgy működik mint a gyerektartás a fizetésed x%-át fizetheted utána. Ez az én helyzetemben nagyon gáz, mert mondjuk annak aki felnevelt természetes, hogy ezt megteszed még ha nem is kötelez rá a törvény.
2012. jan. 4. 20:56
 6/21 A kérdező kommentje:
Csak az a probléma, hogy ez most már nem "csak" egy szimpla törvény, hanem bele van foglalva az alkotmányba.
2012. jan. 4. 20:58
 7/21 anonim ***** válasza:
Ez nagyon durva :(
2012. jan. 4. 20:59
 8/21 A kérdező kommentje:
2012. jan. 4. 21:04
 9/21 A kérdező kommentje:
Tudod mi a durva? Az, hogy ez a szar szemét alak most valsz nem véletlenül került elő. eddig sem volt semmi hasznom belőle. Soha nem volt édesapám és most még további bonyodalmakat okoz, tönkreteszi az életem? Még a nevemet is fel kell adnom?! Jó-jó tőle van igen, de már megszoktam, hogy ez vagyok én és kész, mim van ha még a nevem sem az enyém?
2012. jan. 4. 21:07
 10/21 anonim ***** válasza:

Olvastam a törvény olvasása közben egy olyan tételt is, hogy ha a szülő érdemtelen rá (tehát nem ő nevelt fel), akkor nem érvényes ez a szülőtartás.

Valamint, aki felnevelt affelé tartozol ezzel a kötelességgel => ha gyámod volt, akkor a gyámod nevelt fel, akkor affelé a gyámod felé.

2012. jan. 4. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!