A Kállai cigány név?
Kállai Ferenc neve ismerős? A Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, kétszeres Jászai-díjas színész volt, Érdemes és Kiváló Művész címmel bírt. 2010. júliusában hunyt el. Elvileg ismerned kellett, legalább tévéből, ha másból nem, A tanú című filmből.
Azt hiszem, megválaszoltam a kérdésed.
Nekem meg volt Lakatos nevű osztálytársam, aki nem volt cigány.
Egyébként meg nem mindegy? Az számít, hogy milyen ember, nem az, hogy milyen a bőrszíne :-)
13:45
Aranyos vagy, és ha cigány lennék, nem szégyellném, sőt, büszke lennék rá, hogy jobb a helyesírásom, mint sok magyarnak és tanultabb is vagyok egy átlagmagyarnál. Csak sajnos büszkeségre semmi okom, ugyanis sváb-magyar keverék vagyok :-)
13:45 vagyok
nem rád írtam,hogy cigány hanem magamra:)
14:28
Ja! Bocs! Tudod, már teljesen eldeformizál ez az oldal, hamarabb gondolom, hogy valaki kötözködni akar, minthogy bemutatkozik :-D Ne haragudj...
És akkor te legyél büszke magadra, helyettem is! :-)
Szia!
Magyar eredetre utal, de a magyar cigányt is itt érte el a kételemű névrendszer, úgyhogy természetesen névről következtetni nem lehet. Vannak tipikusan romákra jellemző nevek, de éppúgy vannak olyanok is, ami vegyesen is épp olyan gyakori... (felmerült a Lakatos név. ezzel az a helyzet, hogy a romák középkori bejövetele előtt is virágzott a vassal való foglalatosság Európában, gondoljunk csak a sok Smith, Smidt, Kovács családnévre, meg ugye az időszámítás előtt (és kicsit után) jelen levő kelta kultúrára, ahol a vasművesség magas szintű és színvonalú volt. a középkorban jöttek keletről a cigányok, főleg az űzött szakma után kapták a neveiket, így lett ennyi Lakatos köztük, de ez a magyarok között is gyakori volt. Ugyan ez igaz lehet a kovácsra is, hiszen a szakma az hasonló.)
A kérdésre a válasz az lehet, hogy nem, nem cigány név, de lehetnek roma viselői is, ahogy minden névnél alkalmazható ez a képlet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!