Az apai ági nagyapám cigány volt. Mennyire ütne ki ez a gyermekünkön?
Rajtam egyálltalán nem látszik,zöld szemem,világos bőröm(bár könnyen barnulok)és sötétszőke hajam van.
A páromban nincs cigány vér.
Nem szeretnénk gyermeket,de ha egyszer mégis változna ez a dolog,szerintetek mennyi esély van arra,hogy visszaüssön?(szó szoros értelmében is)
Ki tudja...a lányom vörös hajú, és az egész családban egy vörös volt, az üknagyanyja...hát a fene tudja hová vissza nem ütnek a gének.
De azért nehogy ez legyen nálad egy gátló tényező a gyermekvállalásban!!!
Nem értem ez miért gond. Minden gyerek szép! Sőt, a cigánylányok nagyon is szépek. Nem hinném,hogy hátrány lenne. Okosan kell nevelni a gyerekeket, hogy be tudjanak illeszkedni a társadalomba.
Ez meg csak rajtatok múlik! :)
ui.: láttam én már szőke, kék szemű, sőt vörös cigány gyereket. Szép volt!
Nem fog már látszani. Nekem is cigány nagymamám, apukámon nagyon látszik, rajtam már nem, igaz a vonásaimon igen, mert mediterrános arcom van, de sötétszőke vagyok én is, és szürkéskék a szemem.
Testvérem kislánya is gyönyörű, igaz, neki is jó barna a bőre, de nem cigányos egyáltalán, hanem kicsit különleges arca van.
Úgyhogy nem fog látszani.
Ennyi egzotikus beütés meg kell is!:)))
Ha megütöd a gyereket, van rá esély, hogy visszaüssön.
Komolyra fordítva: ha a pároddal szeretitek egymást, és egyszer majd gyereket akartok, akkor a gyereket is szeretni fogjátok, és nem hiszem, hogy a szeme vagy bőre színe lenne fontos.
Egyébként teljesen kiszámíthatatlan, hogy kire-mire fog hasonlítani egy gyerek. Nekem pl. a kezem, alakom tiszta dédanyám, az arcom Anyukámé, a csontozatom, jellemem Apué, de az orrom nagyiméra emlékeztet leginkább.
Nem,egyenlőre legfőképp az anyagi körülményeink,addig semmiképp nem szeretnénk amíg nem tudunk neki megadni mindent.(Meg még fiatalok vagyunk hozzá)
De azért ha oda kerülne a sor bevallom,aggódnék emiatt is.
Főleg,hogy a "temperamentumos",lobbanékony vérét is örökölné...
Lehet, hogy hülyén gondolkozom, de a jó nevelés nagyon sokat számít.
Van a házban egy cigány család, a nagyobbik fiú "Kézcsókolommal" köszön Édesanyámnak, ha meglátja, hogy akárcsak egy szatyrot is hoz, odamegy, elkéri és felhozza egészen az ajtóig, holott ő a földszinten lakik...Ajtót kinyitja, udvarias, jól nevelt és dolgos.
Sok múlik a nevelésen:)
Ez már más téma,de az egyik barátnőm örökbe fogadott egy kisbabát,akin később igencsak meglátszódott,hogy voltak roma felmenői.Természetesen ezt nem kezelték negatívumként,ugyanugy megadnak neki mindent és imádják.
De annyira kezelhetetlen lett,hogy ma már alig bírnak vele.15éves lány,de csakis roma barátai vannak és minden rosszba benne van.Mindenesetre biztosan nevelés kérdése is.
Ember tervez Isten végez...
Köszönöm a válaszaitokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!