Az apai ági nagyapám cigány volt. Mennyire ütne ki ez a gyermekünkön?
Rajtam egyálltalán nem látszik,zöld szemem,világos bőröm(bár könnyen barnulok)és sötétszőke hajam van.
A páromban nincs cigány vér.
Nem szeretnénk gyermeket,de ha egyszer mégis változna ez a dolog,szerintetek mennyi esély van arra,hogy visszaüssön?(szó szoros értelmében is)
Nézd, van rá esély, hogy visszajöjjön, de csak egy a nyolchoz, vagy kicsit kevesebb. Úgy mondják, hetedíziglen öröklődhetnek ilyen dolgok.
De arra, hogy teljesen cigánygyereknek nézzen ki és viselkedjen, szinte nulla az esély. Inkább olyasmi lehet, hogy mondjuk nagyon sötét a haja, na és akkor mi van? :)
A viselkedés meg nevelés és szocializáció kérdése. Én a helyedben nem mondanám meg a gyereknek, hogy az egyik dédi cigány volt, valószínűleg soha nem is fogja megkérdezni. Így fel sem fog merülni benne, hogy úgy viselkedjen, mint ahogy egy sztereotípiáknak megfelelő cigánygyerek.
Arra ügyelj, hogy liberálisan neveld, ne legyen rasszista, mert akkor felnőttkorában, amikor elmondod neki, vagy máshonnan megtudja, igen komoly önképzavara lesz.
Nem konkrétan a cigányokra értettem,a nagypapa volt igencsak lobbanékony.
Igen,kijöhetett volna rajtam is,de úgy érzem nem viselkedem úgy sosem mint a nagyapám.Azonban ez nem garantálja,hogy a gyerek sem fog.
Természetesen nem vagyunk rasszisták,nem azzal van a gond,ha külsőleg látszik rajta.Egyébként nem titkolnám el a gyerek elől milyen felmenői voltak,joga van tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!