Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Előny a híres név?

Előny a híres név?

Figyelt kérdés

Én egy híres magyar festő család nevét viselem.

Ez jelenthet egy kis pluszt pl. egy első találkozás/bemutatkozás alkalmával? Ilyen esetben (akár tudat alatt) hajlanak az emberek a pozitív megítélésre? Vagy semmi jelentősége nincs ennek?

2011. nov. 15. 09:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem pont ugyanaz a nevem, mint egy írónőnek, igaz, ő csak itthon híres és ma már nem is annyira ismert, mint régen, de utálom, mikor ezzel cseszegetnek.
2011. nov. 15. 09:39
 2/12 Antimod ***** válasza:
90%
Hajlanak. Én csak akkor közölném, hogy (sajnos?) semmi közöm a híres családhoz, ha erre kifejezetten rákérdeznek. Mondjuk jó ha nem Biszkunak vagy Szálasinak hívnak.
2011. nov. 15. 09:42
 3/12 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem egyéne válogatja. Engem nem érdekel, kit hogy hívnak, de ismerek olyan embert is, akinél előnyt jelent, ha "híres" neve van valakinek. Talán az én álláspontomon vannak többen.
2011. nov. 15. 09:43
 4/12 bánomisén ***** válasza:
91%
Engem nem érdekel, kit hogyan hívnak, ha ismert nevet visel valaki, max. könnyebben megjegyzem. De nem a nevétől függ, hogy kedvelni fogom vagy messziről elkerülöm, hanem az embertől.
2011. nov. 15. 09:50
 5/12 anonim ***** válasza:
Ma már annyi híresség van(akár a múltból,akár a jelenből,művészetek,média,bármilyen oldalon),hogy minden második embert be lehetne skatulyázni ez miatt...Nekem apám nevéről a gugli csomó találatot ad ki.És híres?Nem :D csak sokan ismerik.
2011. nov. 15. 11:04
 6/12 A kérdező kommentje:
Nyilván a "híres" név alatt nem mondjuk a Kelemen Annával való névrokonságot értem, hanem mondjuk Széchenyi, Munkácsy stb.
2011. nov. 15. 11:10
 7/12 bánomisén ***** válasza:
100%
Kérdező, mi is a Kossuth-okról és Jókaikról beszélünk. Híres emberek nevét említetted, nem hírhedtekét :-)
2011. nov. 15. 11:20
 8/12 A kérdező kommentje:
A válasz inkább közvetlenül az előttem hozzászólónak szólt. Ő említette, hogy minden második embert belehetne így skatulyázni. Pedig ezek a nevek elég ritkák.
2011. nov. 15. 11:22
 9/12 anonim ***** válasza:
nekem is ilyen nevem van, de mind idáig fel sem merült bennem, hogy egy kis pluszt adna ismerkedéskor
2011. nov. 15. 12:28
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem volt egy Petőfi Sándor nevű diákom kb. 10 évvel ezelőtt. Egy emberként nevetett az osztály (én persze próbáltam csitítani őket, de reménytelen helyzet volt), mikor nem tudta elmondani az Alföldet. Mindenki úgy készült, hogy a "saját versét" kirázza a kisujjából. Ballagásig ezzel piszkálta az egész osztály... Meg, hogy mikor áll vándorszínésznek, szeretne-e elmenni Segesvárra osztálykirándulásra, stb.

Egyébként szerintem attól függ, hogy az illetőnek milyen a "kapcsolata" a hírességgel, akinek a nevét viseled, illetve mennyire szeretne viccet csinálni a helyzetből. Mert pl. nekem Ady az egyik kedvenc költőm, így nyilván szélesen mosolyognék, ha bemutatkozna nekem egy Ady, és egyből szimpatikus lenne az illető, de biztos akadna olyan is, aki megkérdezné tőle (vagy legalább magában vigyorogna ezen), hogy vérbajos-e, ill. hogy áll a nőkkel, Csinszkával, Ládával, a prostikkal, stb... Szóval szerintem hideget/meleget egyaránt hozhat ki az emberekből.

Nekem pl. nagyon ritka keresztnevem van, és sokan azt hiszik, hogy férfinév, és mikor fiatalabb voltam, sokan kinevettek, hogy "de hát az fiú név!" Most már nyilván inkább hallgatnak, pedig biztos vagyok benne, hogy megfordul ez a gondolat az emberek fejében, mikor bemutatkozom... 36/N

2011. nov. 21. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!