Előny a híres név?
Én egy híres magyar festő család nevét viselem.
Ez jelenthet egy kis pluszt pl. egy első találkozás/bemutatkozás alkalmával? Ilyen esetben (akár tudat alatt) hajlanak az emberek a pozitív megítélésre? Vagy semmi jelentősége nincs ennek?
Nekem volt egy Petőfi Sándor nevű diákom kb. 10 évvel ezelőtt. Egy emberként nevetett az osztály (én persze próbáltam csitítani őket, de reménytelen helyzet volt), mikor nem tudta elmondani az Alföldet. Mindenki úgy készült, hogy a "saját versét" kirázza a kisujjából. Ballagásig ezzel piszkálta az egész osztály... Meg, hogy mikor áll vándorszínésznek, szeretne-e elmenni Segesvárra osztálykirándulásra, stb.
Egyébként szerintem attól függ, hogy az illetőnek milyen a "kapcsolata" a hírességgel, akinek a nevét viseled, illetve mennyire szeretne viccet csinálni a helyzetből. Mert pl. nekem Ady az egyik kedvenc költőm, így nyilván szélesen mosolyognék, ha bemutatkozna nekem egy Ady, és egyből szimpatikus lenne az illető, de biztos akadna olyan is, aki megkérdezné tőle (vagy legalább magában vigyorogna ezen), hogy vérbajos-e, ill. hogy áll a nőkkel, Csinszkával, Ládával, a prostikkal, stb... Szóval szerintem hideget/meleget egyaránt hozhat ki az emberekből.
Nekem pl. nagyon ritka keresztnevem van, és sokan azt hiszik, hogy férfinév, és mikor fiatalabb voltam, sokan kinevettek, hogy "de hát az fiú név!" Most már nyilván inkább hallgatnak, pedig biztos vagyok benne, hogy megfordul ez a gondolat az emberek fejében, mikor bemutatkozom... 36/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!