A Varga Vezetéknév, jelent valamit? Utal valamire? Honét származik? Lehettek hires őseim?
Figyelt kérdés
2009. febr. 10. 11:09
1/12 anonim válasza:
Azt jelenti, hogy cipőkészítő, lábbelivarró.Arra utal, hogy cipészek az őseid.:)
2/12 anonim válasza:
pontosan... régen a vezetéknevek úgy születtek, hogy pl egy híres kovács,varga,szabó vagy hasonló foglalkozású ember keresztneve elé mondták a fogllakozását és ez utána öröklődött a családjában...de mindenféle tulajdonság alapján adtak neveket...pl ezért van olyan, h kiss, nagy, nemes (ha ez lenne a vezetékneved, valószínű, tényleg vmi nemesi családból származnál:P)
Az én vezetéknevem pl Kozák,ami azt jelenti, hogy az őseim betelepült kozákok (egy ősi nomád népcsoport)
3/12 anonim válasza:
Az én vezetéknevem meg Ember. Az én ősöm lehetett a neandervölgyi.
4/12 anonim válasza:
no ne hulyulj már!az enyém meg lukács akkor az enyémek harkályok voltak?
5/12 anonim válasza:
nem, valószínű, hogy lukács volt egyik ősöd édesapjának a keresztneve
6/12 anonim válasza:
Vagy lyukakat ácsolt, fába. :)
7/12 anonim válasza:
Szegény Ondó-k, Szabados-ok, Segg-ek. :)
8/12 anonim válasza:
én csak az EMBER válaszolónak vicceltem.kislánykoromban én is szégyeltem a vezetéknevemet a Lukácsot olyan cikisnek éreztem.most viszont már buszke vagyok rá.de akkor valóban mit szóljanak az egyébb "csúnya" nevuek?pl . a rohadt kis andrea ? de az is jó nem?
9/12 anonim válasza:
A foglalkozásnevek általában 16. századi eredetűek, de ha valakit Nemesnek vagy mondjuk Béresnek hívnak, biztos, hogy NEM volt nemes vagy béres az őse.
10/12 anonim válasza:
Van egy olyan ismerősöm akit Kaktuszné Cserepes Virágnak hívnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!