Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » átirathatom a nevemet apáméra?

átirathatom a nevemet apáméra?

Figyelt kérdés
Anyukám két férfival volt együtt,és az egyiktől született két gyereke aztán mikor elváltak összeismerkedett Cseh Imrével,de vele nem házasodott össze,mikor megszüledtem Cheh Imrétől Szebeni lett a nevem,anyukám férjéről lettem neveze,amit nem igazán értem hogy miért...de a lényeg az hogy én most átszeretném a nevemet irtani az apám nevére Cheh-re és nem tudom hogy lehet-e? s ha igen akkor hogy? előre is köszönöm 16éves lány
2009. máj. 8. 09:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Előbb be kell bizonyítani,hogy ő a vér szerinti apukád,aztán akinek a nevén vagy,neki le kell mondania.
2009. máj. 8. 09:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Neked azért lett Szebeni a neved, mert a válás kimondása utáni 9 hónapon belül születtél, tehát még a volt férj gyerekének számítottál papíron.

Ahhoz, hogy megváltoztasd most a neved Szebeninel le kell mondania rólad és az apádnak örökbe kell fogadnia.

Vagy megvárod a nagykorúságodat és akkor megváltoztathatod a neved.

2009. máj. 8. 09:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én a nagypapám nevét vettem fel, és csak egyszerűen kértem a BM-et, hogy hagy változtassak nevet. Megindokoltam, miért szeretném azt, és 1 hónap múlva meg is kaptam.

Ha te is megindoklod, akkor megkapod. Szerintem elég az, amit leírtál ide. A jegyzőnek elmondod a helyi önkormányzatnál, aki kitölti a papírt. Illetékbélyeg kell még hozzá. Nem nagy ügy, a jegyző tudni fog mindent!

jah, és 18 év alatt szülői beleegyezés kell hozzá!

2009. máj. 8. 09:50
 4/7 A kérdező kommentje:
Szebeni nem tud lemondani rólam mert már elhunyt...minél hamarabb szeretném átiratni a nevem ha lehetséges megoldani..
2009. máj. 8. 09:51
 5/7 A kérdező kommentje:
jah! és még az is gond,hogy Irországban lakok,és fogalmam sincs semmiről...nyáron ha minden igaz hazajutok,és akkor csinálnám meg mindenzt,persze szólnék anyámnak róla,apukám nem velünk él,ő otthon van Magyarországon...
2009. máj. 8. 09:53
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Átírathatod bármire, amit engedélyeznek, de nem abból az apropóból, hogy a vér szerinti apád neve ez.

azért lettél Szebeni, mert a születésed és Anyukádék válása közt nem telt el a 300 nap.Ilyenkor automatikusan úgy rendelkezik a törvény, hogy a volt házastárs az apa.

Mivel még nem vagy 18, ezért a névváltoztatáshoz kell a szüleid engedélye.

2009. máj. 8. 09:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem.köszönöm szépen mindenkinek!Remélem sikerülni fog:)
2009. máj. 8. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!