Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ha szüleim nem engednek...

Ha szüleim nem engednek abszolút sehova, még nagyszüleimhez sem, az személyi szabadságjogok korlátozása?

Figyelt kérdés
2011. nov. 4. 17:02
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Persze hogy nem voltam őszinte mert tudtam hogy így reagálna. A szüleim pedig a melegeket utálják, Nap mint nap elmondják hogy ha nem változom meg megölnek. Nem tudok itthon maradni, pont ezért lettem depressziós mert ilyenek, bár még csak 2 hete tudják, kb. fél éve vagyok az. Ez az egyetlen lehetőségem a normális életre ha elmegyek innen
2011. nov. 8. 12:45
 22/30 anonim ***** válasza:

05:03

Mért kellene olyan embert tisztelnie aki gyilkossággal fenyegeti a fiát?Nem a gyereket kellene pszichológusokhoz hurcolni hanem a szülőket.Mivel ez nem BETEGSÉG csak egyes emberek nem képesek felfogni , mindig is voltak meleg férfiak és leszbikus nők és mindig is lesznek.Ők ilyenek , így boldogok , el kell fogadni.

2011. nov. 8. 15:48
 23/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megértést. Nem képesek elfogadni, gondolják ki tudnak gyógyítani belőle, ha nem jön össze, max. megfojtanak, megölnek. Ez az ő felfogásuk. Nem értik meg hogy az életemnek ez az egyetlen része amivel teljesen elégedett vagyok. Nem mellesleg sem rajtam, sem a páromon nem látszik hogy mások vagyunk, nem vonulgatunk az Andrássy-n, semmi feltűnőt nem csinálunk, mindent meghagyunk otthonra, szóval normálisak vagyunk, nekem sem szimpatikus a felvonulás, ezért nem is megyünk. Én így vagyok boldog, az egyetlen dolog ami aggaszt hogy szeretnénk összeköltözni de 18 éves koromig sajnos nem fogják engedni, és nem tudom a párom meddig képes kiállni mellettem ilyen helyzetben, nem ezt érdemelné, mégis mellettem van. Nincs valami megoldás hogy hozzá költözhessek?
2011. nov. 8. 19:26
 24/30 anonim ***** válasza:
Igazából elmehetsz gyermek védelmisekhez pont az ilyen dolgokkal foglalkozik megtehetik azt is hogy elveszik a szüleidtől a törvényes képviselői jogot (bár ilyen szülők meg is érdemelnék). Vagy nagykorúsítanak és akkor is elköltözhetsz.
2011. nov. 8. 20:39
 25/30 Jocipapi válasza:

Na ide figyeljetek báránykáim.

Nemtudom hány hozzászóló ,tanácsadó rendelkezik közületek szülői tapasztalatokkal???

Óvatosan a bújtogatással, mert csak a srác álláspontját ismerjük.

Nagyon sajnálom hogy a szülői fenyegetést nem mérlegelitek!

Felnevelték óvták és reménykedtek ,hogy jobb sorsra érdemes sikereseb gyereket nevelnek mint amijenek ők.

Tegye a szívére az a kezét akinek már nagyobacska gyereke van, és jelentse ki,hogy ő még soha nem mondot olyat a gyerekének,hogy "Agyon csaplak ha nem csinálod ezt vagy azt. NA UGYE !! És ezt soha nem komolyan gondoljuk.

Tűzbe menénk érte akár menyire más is.

Lehet,hogy egy ilyen bejelentés után misem találnánk azonnal megoldást , legfeljeb egy megondolatlan düh kitöréssel hasonló dolgok jutnának eszünkbe,

Biztos hogy pszihológushoz kel fordulni a szülőknek mert ezt normális ésszel nagyon nehéz feldolgozni.

Azt mondom tisztelt fiatal ember, A Másság egy nagyon nehéz dolog még akkor is ha te csak ebben az álapotban érzed jól magad. Mondhatnak bármit az emberek , elfogadhatnak, megérthetnek, DE hidd el!!! ez csak viselkedés. a nagyobb részük elutasítja még akkor is ha azt állítja hogy elfogadja.

Tudod ez kicsit hasonlít a fogyatékkal élőkre ,azok is az ő világukban normális emberek, a nagyvilág viszont kegyetlen . Mást mond és mutat mint ami.

A szüleid etől az álszent , képmutató, elfogadós világtól óvtak adig mig ki nem derült ,hogy más vagy.

Most rémületükben a tehetetlen düh,a nem tudom mitcsináljak!! ez hozhata ki belőlük a fenyegetést.

De hid el azt is ,hogy mindenek ellenére szeretnek és a fenyegetés az csak pilanatnyi felindulás volt ,mert nem tudják elfogadni,hogy a kártya vár összeomlot,

és attól félnek a legjoban hogy ez a képmutató világ rájuk fog mutogatni, mintha ők tehetnének a te másságodról.

Nem kel gyámügy neked kell komolyan elgondolkodnod a tapasztalt reakciók után. Várd ki,hogy 18 legyél és szabadon dönthes.Okosan próbáld szüleidet rávezetni,hogy nekik van szükségük segítségre amit egy pszihológus meg is tud adni.

De a lelkiismeretem és az,hogy már az unokáim is kamaszok,

sőt én is voltam fiatal. A hozászólásaid háterében érzem a barátod erejét. Nem az a baj, hogy ő irányít téged?? és mérlegelő képeségedet?? Úgy érzem mintha ő szítaná ezt a szülők és közted lévő konfliktust.

CÉZÁR a véreskezű római császár megkérdezte bölcseket, egy fontos döntése alkalmával hogy nekik mi a véleményük a dologról

Egyetlen bölcs ébredt másnap reggel,a leg bölcsebb a töbit balaset érte.

Az ő válasza így hangzott.Hatalmas Cézár nekem nincs véleményem. De ez midketőnknek jó.

A neked tanácsokat osztogatóktól senki nem kéri számon, hogy az ő tanácsa káros vagy hasznos volta részedre. A felelőséget neked kell vélalnod ezért javaslom , mérlegelj. De úgy hogy csak pozitív dolgokat rakj a serpenyőbe. Hid el hogy csak idő kérdése és a szüleid is elfogadnak olyanak amijen vagy. TÜRELEM az idő mindent megold. Élj és élvezd a világ múlását. Csak olyan szabályokat szegj meg amit nem tudnak rád varni. Ha a sebeidet nyalogatod és sajnáltatod magad az semire nem vezet. Tarts ki.

És még egy utolsó gondolat nehogy elhid valakinek, hogy megoldja aproblémádat.

2011. nov. 9. 21:12
 26/30 anonim válasza:

Nem tudsz mit csinalni, max elkoltozni, de jogilag meg akkor is visszavitethetnek, persze mar ugysem fognak, mert mindjart 18 vagy.

Inkabb azon gondolkozz hogy tenyleg az vagy-e.

Semmi problema ha igen, de tudd biztosan.

Csak kiserletezesbol ne probald ki szeirntem...

2011. nov. 10. 08:51
 27/30 anonim válasza:
Hát szerintem ez szörnyű! Hogy lehetnek ilyenek az emberek? Ez egyszerűen felfoghatatlan, én már rég elszöktem volna vagy elmentem volna a bíróságra. (mondjuk én elég szabad lélek vagyok, igyekszem minél kevesebb időt tölteni otthon) Ráadásul én már rég beleőrültem volna a bezártságba. Másrészt kissé megértem a helyzeted (nem nagyon, de csak ez az összehasonlítási alapom) mert én amolyan fiús lány vagyok, meg önmagamat szoktam adni, ezért sokan leszólnak, de szerencsére van néhány nagyon jó barátom. Pluszba még én és a barátaim jobban kedveljük a keleti kultúrát, Japánt és persze az animéket, szóval elég furcsa vagyok sokak szerint. Ezt persze hosszabban tudnám taglalni, de nem szeretek panaszkodni (=és ez nem az) , de téged naon sajnállak , remélem meg tudod majd oldani ezt a problémát. (amúgy nem olvastam végig mind a három oldalt ezért lehet, hogy már kérdezték, lány vagy fiú vagy?) (nem mintha ez nekem nagyon befolyásolna bármit csak így kicsit jobban eltudom képzelni a történteket)
2011. nov. 10. 18:47
 28/30 Click0218 válasza:
A majdnem 18 nem egyenlő azzal hogy 18. Az meg, hogy meleg vagy az a te magánügyed. Különben meg hiába töltöd be a 18-at amíg a szülők tartanak el (lakást biztosítanak, enni adnak, wc-zhetsz, mosakodhatsz) addig azt kell tenned amit a szüleid mondanak. És ha azt mondják, hogy ülsz otthon a kis p***ádon akkor ott is maradsz, mert felelősséggel tartoznak érted amíg nem látják hogy megállsz a saját lábadon (magyarul: míg nem költözöl külön).
2011. nov. 12. 18:32
 29/30 Click0218 válasza:

"az egyetlen dolog ami aggaszt hogy szeretnénk összeköltözni de 18 éves koromig sajnos nem fogják engedni, és nem tudom a párom meddig képes kiállni mellettem ilyen helyzetben, nem ezt érdemelné, mégis mellettem van. Nincs valami megoldás hogy hozzá költözhessek?"

Nincs. Ha betöltötted a 18-at mehetsz! De utána majd rájössz hogy vágyni fogsz te oda vissza.

2011. nov. 12. 18:34
 30/30 anonim ***** válasza:
Utolsó, anyagi dolgok ide vagy oda...akkor sem lakna ezekkel a (papíron és biológiailag) szülőkkel.Ha a gyerek el akar költözni ennyire akkor komoly gondok vannak és nem vele hanem a szüleivel akik beszűkült tudató gyöpös emberek a leírtak szerint.Még hogy megölni?!Ki mond ilyen dolgot a saját gyermekének?Ilyen esetben a drága anyuci és apuci menjen pszichológushoz vagy pszichiáterhez mert nekik vannak problémáik.
2011. nov. 12. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!