Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit tehetnék, hogy picit jobb...

Mit tehetnék, hogy picit jobb legyen? Teljesen magam alatt vagyok, és kiborultam, nem bírom

Figyelt kérdés

Előre is bocsánat, hosszú lesz.

Az a helyzet, hogy 19 éves egyetemista vagyok egy vidéki egyetemen. Utáltam az egyetemet is, meg a szakot is, ezért 1 év után otthagytam. Most lennék másodéves, de passzívon vagyok. Ez az egy év alatt meg akarom csinálni a nyelvvizsgát (a szóbeli már megvan), a jogosítványt akarom letenni, a pontok miatt újra kell érettségiznem két tárgyból, és diákmunkát szeretnék keresni, hogy legyen egy kis pénzem, mert egy pesti egyetemre szeretnék menni. Ez legalább fedezné a kollégiumot. Tegnap voltam állásinterjún, felvettek egy céghez irodai munkára részmunkaidőbe. Itt kezdődnek a problémák. Anyukám nagyon durván ellenőriz, és minden csak úgy lehet ahogy ő kitalálja. Nem akar Pestre engedni: megtiltja, megzsarol, megfenyeget, stb. (Igazából 2 éve is oda szerettem volna, de megtiltotta.) Hallani sem akar róla, mert szerinte nekem nem való kollégium, az albérlet pedig anyagilag költségesebb, illetve, még ha fel is vesznek, nem tudnám elvégezni az egyetemet. Itt a másik probléma, hogy ennyire nem bízik bennem, hogy képes lennék azt elvégezni amit imádok! Ebből kifolyólag a munkát sem engedi, mivel ha lenne pénzem mehetnék Pestre. Egyszerűen megtiltja. Most szeptember óta a nyelvvizsgára készültem itthon, egyszerűen már megőrülök, hogy folyamatosan itthon vagyok és tanulok, vagy ha nem, akkor kikapcsolódásképpen vele beszélgetek. A városban nincsenek barátaim, és minden rokon pesti. Szóval szinte nincs hova/kivel elmenni egyet sétálni vagy hasonló. Ezt már olyan szinten nem bírom, hogy pszichológushoz kezdtem el járni, anyukám miatt. Mindenbe beleszól a legapróbb részletekig, a frizurámtól kezdve, hogy mikor mehetek fel msn-re, kikkel beszélgethetek, stb. És már nem tudom hogy mit tehetnék, hogy kicsit visszafogja magát. Tudom, hogy elmúltam 18, és azt csinálok amit akarok, de ha szó nélkül jelentkezek Pestre, akkor abból hatalmas botrány lenne, és azt sem szeretném. Ja, igen, az kimaradt, hogy jövő héten nyelvvizsgázok. Folyamatosan azt hallgatom itthon, hogy úgyse fog sikerülni, és ha nem sikerül szétszednek, meg milyen mérgesek lesznek apukámmal együtt. Már teljesen önbizalom hiányos lettem, a hasam folyamatosan görcsöl a stressztől, enni sem tudok. Az a másik, hogy azzal is piszkál, hogy el vagyok hízva, pedig teljesen normális a testsúlyom (52 kb 168 cm-hez). Úgy érzem, hogy ha ez így megy tovább kiborulok és öngyilkos leszek vagy hasonló, mert már ezt nem bírom.

Kérlek segítsetek, mit tudok tenni, hogy jobb legyen?

Köszönöm szépen aki végigolvasta!

Egy elkeseredett 19 éves lány

2011. okt. 5. 22:15
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Az a baj, hogy rokonok igazából Pest mellett laknak, kicsit körülményes lenne onnan bejárni minden nap, meg nem szeretnék senkinek a nyakára menni. A kollégium nekem tökéletes lenne, csak ahhoz munka kellene, azt viszont nem engedik...

És nem tudják, hogy járok pszichológushoz. Meg még csak pár alkalommal voltam.

Utolsó, írok privátot :)

2011. okt. 6. 11:39
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló helyzetben voltam, mindent amit én jónak tartottam, le lett szólva, ha valamire készültem az ugyse lesz meg ha meg sikerült akkor az azért kizárólag mer mázlim volt, amugy se ér semmit. én elköltöztem, nehéz volt de megérte.
2011. okt. 6. 15:06
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Szegény... átérzem, mert hasonló körülmények közt éltem én is. akárhogy is alakul, neked most a vizsgád a fontos, az a lényeg, hogy TE érezd, hogy menni fog! :) egyébként a sors mindig kegyes azokhoz, akik mindent megtesznek a jó cél érdekében. Hidd el nekem, lesz egy nap, amikor kitörhetsz. Itt csak a költözés jöhet szóba, mert két -bocsánat- gyöpös szülővel nagyon nehezen fogsz szót érteni. :( szerintem igenis legyél konok, menj el dolgozni, úgyis bele kell törődniük előbb utóbb a szüleidnek! Felnőtt vagy, nagykorú, jogaid vannak, személyi jogok, amik vonatkoznak Rád is, akár a szüleid korlátozzák ezt, akár más! Légy erős, és kitartást a vizsgához! Drukkolok Neked! Üdv!
2011. okt. 7. 18:26
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2011. okt. 7. 21:47
 15/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Anyukád biztosan csak félt, és azt gondolja hogy jó módszer téged finoman meggyőzni. Holott, amit mondd, és tesz az inkább pórázon tartás.

Csak azt tudom javasolni, hogy ha képesnek érzed magad, akkor vágj bele! Jelentkezz, fogadd el a munkát, és költözz el!

Különben ez lesz, egész életedben! Nekem 10 éve kell a nagyanyámat pesztrálnom, mert nem lázadtam időben.

2011. okt. 13. 03:02
 16/16 anonim ***** válasza:

O, lefelejtettem!

Ismeretlenül is bízom benned!:)

Hajrá!

2011. okt. 13. 03:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!