Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Elmondanátok a csecsemőkorban...

Elmondanátok a csecsemőkorban örökbefogadott, felnőtt gyereketeknek, hogy nem Ti vagytok az igazi szülei?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek a témáról?
2011. szept. 16. 15:28
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
91%
Joga van tudni. Bár én eleve így nevelném. Egy barátomnak egy jóakaró kotyogta el a 18 szülinapjára ajándékként a dolgot. Szegény srác úgy megzavarodott, hogy az addig imádott szüleit gyűlölni kezdte. Évbekkel később rájött, hogy az édesanyja se szerette volna annyira mint az a nő aki nevelte. És ma már újra őt tekinti édesanyának, de akkor abban a pillanatban nagyon megzavarodott.
2011. szept. 16. 15:42
 12/25 anonim ***** válasza:
82%

Úgy mivel lenne neki jobb? Hogy tudná, hogy őt nem az igazi szülei nevelték? Aki így tenne, azt én azért nem értem meg, mert az őszinteség csak akkor ér valamit,ha nem rombol.

Én nem szeretnék ilyet megtudni, ez nem "jogom vagy nem jogom" kérdése. Ez fájdalom.

Egy esetben találom hasznosnak,ha megtudhatja mástól, akkor inkább tőletek tudja meg.

2011. szept. 16. 15:43
 13/25 anonim ***** válasza:
82%
Nekem nem lenne fájdalom!!! Mindegy lenne, hogy elmondja anyu vagy sem... Habár, az rosszabb lenne, ha más kotyogná el.
2011. szept. 16. 15:50
 14/25 anonim ***** válasza:
93%

"igazi" szülei? kik az igazi szülők? a biológiai apa, aki kb a gyerek "elkészítésében" vett részt, és ettől igazi? vagy az, aki 18 évig sajátjaként nevelte, szerette, gondozta? és az "igaz" anyja? az, aki megszülte, aztán kész vége, nem kellett többé neki? szerintem ezek nem igazi szülők.

amúgy meg - ha addig nem mondtam volna el - akkor biztos elmondanám egyszer. de inkább a kezdetektől így neveltem volna.

2011. szept. 16. 15:52
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképen elmondanám.

Ti vagytok az igazi szülők, bár nem vérszerinti. Bármikor bekövetkezhet olyan esemény, hogy megtudja az igazságot. Ha szeretitek, megmondjátok, ez is hozzátartozik az életéhez, a felneveléséhez. Jobb későn megtudni, mint soha.

Az elhalgatás megbocsáthatatlan bűnné válhat.

Tudom magamról, pedig már megöregedtem.

2011. szept. 16. 16:02
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van 74 %-os, csak egy ilyen elkotyogott titok sokféleképpen csapódhat le. Összezavarodik a gyerek, nem tudja mi a helyes. Átvágva érzi magát. Nem tud racionálisan gondolkodni. A legszeretőbb családban is nehéz a tinikor. Amikor valaki 18 éves lesz, azt hiszi már mindent szabad egyik pillanatról a másikra. Azt tesz amit akar. Mindehhez társul egy fontos dolog, amiről nem tudott.
2011. szept. 16. 16:04
 17/25 anonim ***** válasza:
93%

Már nem!

Gyerekként kellett volna normálisan hozzáállni!

Egyik vendégem (fodrász vagyok) elmondta a kisfiának, hogy Ő az anyukája és Ő nagyon szereti, és neki Őt egy másik néni szülte meg, Mert neki nem lehetett volna babája! Teljesen normális a gyerek! ÉS nem lesz asztal csapdosás hogy "de miért nem mondtátok el az igazat????" és esetleg évekig rá sem néz a szülőkre haragból...

2011. szept. 16. 17:33
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Joga van az igazsághoz.
2011. szept. 16. 19:04
 19/25 A kérdező kommentje:
Ez nem személyes kérdés volt, nem magam járok ebben a cipőben, hanem minap láttam egy ilyen szituációt és nem tudtam kiverni a fejemből ezt a dolgot, elkezdett foglalkoztatni a kérdés, mivel benne van a pakliban az örökbefogadás. Köszönöm a válaszokat. Így a leírtak alapján azt tartom a legfair-ebb dolognak, ha kisgyereknek elmondjuk még pici korában, így megkíméljük magunkat is egy egész életen át tartó félelemtől, mert azt várjuk, hogy mikor bújik ki a szög a zsákból.
2011. szept. 17. 07:01
 20/25 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem erre a kérdésre csak az tud érdemben felelni,aki valamelyik oldalon érintett volt, és már megtapasztalta, milyen hatással volt ez vagy az a döntés. A "mi lenne, ha" jellegű témáknál még ha 100%-ig biztos is az ember a dolgában, az élet egészen mást is produkálhat a gyakorlatban.

Kérdezz gyerekpszichológusokat, tanácsadókat, pszichológusokat a kérdésről, ha foglalkoztat az örökbefogadás és olvass utána,hogy ha ilyen cipőbe kerülsz, dönthess. Az persze még nem jelenti azt, hogy a te gyerekednél jól döntesz majd, de legalább megpróbáltad.

Mind a 2 verziónak van előnye is hátránya is. Ráadásul minden helyzet egyedi, minden ember másképp reagál. A szülőnek kell megérezni, melyik lesz a jó megoldás.

Én alapból nem mondanám meg, de ma már sajnos nagy a valószínűsége, hogy megtudja bárhonnan, akkor pedig talán mégis az a jó, ha te mondod el. Előtte konzultálnék róla,hogy mikor és hogyan tegyem.

2011. szept. 17. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!