A szegényebb ember ha van neki többet költ?
Én nagyon igyekszem szigorú lenni magammal. A családomat nem mondanám szegénynek, de közelebb állunk hozzá, mint a gazdagsághoz. Pár éve elkezdtem az egyetemet és azóta próbálok az anyagi segítségük nélkül élni, hát ritkán sikerült. De ez számomra nagyon idegesítő helyzet, ezért szinte az utolsó kis rágóig feljegyzem minden kiadásomat. Most tartok ott, hogy állást keresek, és már most utánanézek a megtakarítási, befektetési stb. lehetőségeknek, mert ha akármi is történne, akkor ne a pénz akadályozzon. Én egyszerűen nagyon megalázónak érzem, ha kérni kell valakitől. A közvetlen környezetemben is van olyan, aki napról napra él, egy ideig közmunka, aztán semmi. Bulihegyek, de az életével meg nem akar kezdeni semmit. El nem tudom képzelni, hogy hogy lehet így élni. Aztán ott van még, hogy a családomnak is szüksége lehet még valamikor az én támogatásomra, akkor pedig nem szeretném elküldeni őket azzal, hogy nekem sincs.
A "mindenből saját-mániánkhoz" csak annyit tennék hozzá, hogy (bár máshol nem tudom, mi a helyzet) Magyarországon sokan azért annyira nem bíznak meg a főbérlőben, hogy az ő lakását biztos pontnak tartsák. Mi van, ha egyszer gondol egyet a főbérlő, és kiteszi őket bármilyen okból is? Ha az embernek van egy saját lakása/háza, akkor az egy biztos pont, azt nem veszi el senki (alapesetben), ott biztonságban van. A kocsibérlés meg egyszerűen nem terjedt el. Nem reklámozzák, nem tudnak róla sokan, hogy van ilyen lehetőség. Talán nem is érné meg.
Lehet, hogy pont azért szegény, mert mindent elkölt.
Nem tud spórolni, és nem tud bánni a pénzzel.
És ez így marad, akkor is, ha nyer a lottón.
Az én családom szegény és a kevésből is spórolunk. Én a spórolás királynője vagyok :)
26L
Otthon én is ezt láttam.
Apám nagy alkesz, amint volt pénze, volt, hogy 1 nap alatt(!!!) elverte a fizuját! Hála nem sűrűn fordult elő, de gyűlöltem érte. (olyan 100 ezer ft, ne kérdezzétek mire, pia, gép, meg több nője is van, ennyit tudok...) Ha meg nem ekkora tételben tapsolta el, akkor meg állandóan vett valami feleslegeset, főleg ételt, de ilyen vackokat nem valami úgymond minőségit, félig elősütött cucc, rengeteg csokoládé, rágcsálnivaló...
Én megfogom a pénzt, kőkeményen, így sincs sok, nagyon ritka, ha elcsábulok, akkor is könyvekre (netről rendelem olcsóbb 15-30%-kal), finom édességre.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!