Milyen eredetű az Orbán családnév?
Miből/Honnan származik ez a név?
Ha tudod, csak akkor, maszlagot nem kérek.
Köszönöm.
ma 15:59
Nem tudom, de azért van egy tippem: Lehet, hogy azért, mert nem roma eredetű név, attól függetlenül, hogy romákat is hívhatnak így, a kérdés pedig az eredetére vonatkozott. Ugyanúgy, mint a Farkas név sem roma eredetű, pedig sok romát hívnak Farkasnak. Úgyhogy van különbség aközött, hogy hívtak-e már az adott néven romát, vagy zsidót, vagy eszkimót, vagy bármilyen nemzetiségűt, meg aközött, hogy milyen eredetű a név, eredetileg honnan származik, miből alakult ki, mi a jelentése.
Talán ezért nem tartották sokan hasznos válasznak azt, ami nem a kérdésre volt válasz.
16:16-os!
Az első válasznál (amit nem én írtam), még fel sem merült ilyesmi, azért bátorkodtam megkérdezni!
Ugyan azt taglalom a saját válaszomban (A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának időpontja: ma 15:33), amiről most Te írtál, viszont aggályosnak tartom, hogy olyat pontoznak le egyesek, amibe nem is lehet belekötni. A név/szó származására vonatkozólag írt a válaszadó... semmilyen etnikai kérdést nem boncolgatott.
Köszönöm a hasznos válaszokat. Én tulajdonképpen a saját nevem után kutatok, és sokáig visszavezettem a családfámat (szinte 200 év), és úgy néz ki egyetlen roma, ill. zsidó származású embert sem jegyeztek fel ebben a családban. Emlékszem nagyapám ki nem állhatta őket, egyiket sem.
Tehát még egyszer köszi.
18:41
Úgy tudom, az apja Orbán Győző, anyja Sipos Erzsébet, az apai nagyapja szintén Orbán volt. Lehetett névváltoztatás a családban, de akkor még régebben. De nem tudom, én nem csak Orsós, hanem Orgován verzióban is hallottam. Úgyhogy gőzöm sincs melyik lehetett, de nem is hajt a vágy, hogy megtudjam. :D
18.55: Én sem kutakodom a családfája után, pusztán azt írtam le, amit hallottam, több embertől is. Ausztráliában élő rokonok, alapból lecigányozták, az arca alapján. Az sem érdekel.
Az érdekel, hogy mit csinál azon a poszton, ahol van, és mit tesz értem, a választópolgárért.
Nekem volt osztálytársam Urbán vezetéknévvel, amely az Orbán változata.
A pontozasos eszmefuttatashoz: a pontozas nem arrol szol, hogy hasznos-e a valasz vagy nem, hanem a pontozok karaktereröl. Mintegy atlagvelemeny. A pontozos kerdesböl is kitünik:
"Hasznos volt SZAMODRA ez a válasz?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!