Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Egy anyukának, apukának mi a...

Egy anyukának, apukának mi a legnagyobb büntetés a gyerek felől?

Figyelt kérdés
Úgy értem, ha a gyerek elhagyja őket örökre, vagy soha többé nem beszélnek, megutálja a szüleit stb...
2011. júl. 18. 16:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%

A legnagyobb büntetés? Ha elveszíti a gyerekét. Értsd: öngyilkosság, vagy hasonló. El nem tudom képzelni mit érezhet egy szülő ha egyik napról a másikra megtalálják a gyerekét úgy, hogy vagy felakasztotta magát, vagy elvágta az ereit. És azt se tudja miért, nem mondta el neki, nem tudott segíteni neki és átvészelni az időszakot. A szülő meg magát hibáztatja hogy hol ronthatta el amiért nem bízott meg a gyereke benne. Ennél nagyobb büntetés szerintem nincsen.

18/L

2011. júl. 18. 17:41
 12/22 anonim ***** válasza:
82%

Ha megtagad és megszakítja velem a kapcsolatot

Ha bűnöző lesz

Ha öngyilkos lesz

2011. júl. 18. 17:42
 13/22 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, hát köszönöm a válaszodat! igen lehet, hogy nagy csapás vagyok a szüleimnek..
2011. júl. 18. 17:43
 14/22 A kérdező kommentje:
17:38 -nak szólt.
2011. júl. 18. 17:44
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy így van, lehet hogy rossz úton járnak, lehet hogy tévednek veled kapcsolatban de egy dologban biztos lehetsz nem rossz szándékból teszik. Ha úgy érzed ez a kapcsolat köztetek már megjavíthatatlan akkor sem szabad "büntetned" őket mert ők a te szüleid, akik életet adtak neked, felneveltek. Ők is emberek és az emberek hibáznak. A gyerekek sokáig azt gondolják a szüleik tévedhetetlenek, tökéletesek és mindig igazuk van. Amikor felnövünk akkor meglátjuk hogy ők is bizony tévednek, nekik is vannak hibáik, sokszor nem is kicsik de az ember idővel elfogadóbb, megbocsátóbb lesz. Én jó példa vagyok erre mert mi édesanyámmal olyanok vagyunk mint a tűz és a víz, soha semmiben nem értettünk egyet és egyáltalán nem jöttünk ki egymással. Most már bevallhatom volt idő hogy én is úgy éreztem ahogy te, de most már más a helyzet. Tudom hogy a köztünk levő kapcsolat már ilyen marad, egyikünk sem fog megváltozni, én teljesen másképpen élem az életem ahogy Ő. Viszont ennek ellenére megtanultam úgy szeretni édesanyámat ahogy van, rengeteget tett értem, tisztelem és szeretem sok dolog miatt. Minden különbözőség és nézeteltérés ellenére nagyon jól tudom hogy a világon senki nem fog úgy szeretni engem ahogy ő, és ezt te se felejtsd soha el.
2011. júl. 18. 17:46
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Egy kísérletet ajánlok neked, próbáld ki. Gondolom, mindig ugyanaz a menet: történik valami, elkezdetek veszekedni, a szüleid a fejedhez vágják, hogy milyen rossz vagy, te meg az övékhez, hogy nem értenek, stb. Ezt a mindig ismétlődő menetrendet játszmának hívják. Ha kilépsz belőle, vagyis teljesen másként reagálsz, ahogy szoktál, pl. duzzogás, stb, megváltozhatnak a dolgok. Pl. kiabálás helyett mondd, hogy ez most rosszul esett. Egy próbát megér, de következetesen csináld, ne csak egyszer. Szerintem.
2011. júl. 18. 18:08
 17/22 A kérdező kommentje:
Erre azt mondták nem is egyszer, hogy mit sajnáltatom magam? Nem kell mártírt játszani... Mindenre van olyan válasza, hogy ő jöjjön ki jól belőle. Mindig ő kerekedik felül. sokszor csak hallgattam nem szóltam vissza neki, akkor is én mentem oda hozzá könyörögve, hogy bocsásson meg! Mindig én hajoltam meg előtte, csak hogy ne veszekedjünk!
2011. júl. 18. 18:15
 18/22 anonim ***** válasza:
65%
A lényeg, hogy ne húzd fel magad, tudom, nagyon nehéz megállni, de szerintem a lényeg, hogy a nagyon összeveszős végkifejletig ne jussatok el, mert utána már tényleg nehéz kibékülni. Normális hangnemben beszélj, a flegmaság olaj a tűzre.
2011. júl. 18. 18:28
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
A legnagyobb büntetés, ha már nincs szüksége rá. Ha elmegy messzire, független, boldog életet él, és nem jelent számára többet az anyja, mint egy idegen.. Ha nincsenek benne érzések, se gyűlölet, se harag, semmi. Hiszen a negatív érzések is abból születnek, hogy az embernek szüksége lenne arra a bizonyos személyre.. A közöny a legfájóbb szerintem.
2011. júl. 18. 19:07
 20/22 anonim válasza:
100%

Velem is ugyanez volt.Na én megelégeltem és elköltöztem albérletbe.Mellette dolgozom és tanulok is.Nem könnyű az életem,de megélek, és tudom hogyha hazaesek,itthon nyugalom és a kutyám vár.

Azóta nagyon jó lett a szüleimmel a kapcsolatom.Nem támogatnak anyagilag,de hogyha meglátogatom őket örülnek nekem,körülöttem forog a világ és nincs esély arra hogy valami miatt belém kössenek.Másrészt állj ki magadért.Letettem az érettségit,fősulis vagyok,normális barátaim és párkapcsolatom van,és élvezem az életemet ami egyszerűen csodás:):)

Neked is ezt kívánom!

19/L

2011. júl. 18. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!