Mit csinálhatnék? ( többi lent)
Nem értelek. Először az a bajod, hogy nem kéne olyan előítéletesnek lenned apáddal szemben, aztán meg az, hogy nem akarsz találkozni apád családjával?
Anyádnak ebbe nincs beleszólása, elég szomorú, hogy a saját sérelmeit a gyerekeibe elültette.
Engem is csalt a férjem, el is váltunk, 5 éves volt a fiunk, de én mindig mindent megtettem, hogy tartsák a kapcsolatot, fenntartottam legalább egy látszólagos baráti viszonyt az exemmel, hogy a gyerek a legkevésbé sérüljön. Sosem szidnám neki az apját.
Szóval a lényeg, hogy nagykorú vagy, épp itt az ideje, hogy rendbehozd amit még lehet, legyél nyitott apád és az új családja felé is. Lehet, hogy megcsalta anyádat, de nem tudhatod, mik voltak az okok, körülmények..jobb nem bolygatni.
Ha anyukád ezt nem érti meg, az nagyon szomorú, de nem kéne hagynod, hogy ebben befolyásoljon.
Én sem igazán értem,hogy miért kell ezt ennyire túl drámázni.Te magad írod,hogy rájöttél arra,hogy nem minden fekete és fehér.Hogy megértetted apád álláspontját is,és avval is tisztában vagy,hogy a boldogsághoz két ember kell.
Majd jössz avval,hogy a felismerés után sem vagy hajlandó újra kezdeni apáddal a jó kapcsolatot.
Miért? mert anyád megsértődik??Hiszen ő az apád!és ha ezért megsértődik akkor anyádban sok hiba van..
Bocsi, nem tudom honnan vettem, hogy nagykorú vagy.
Megértelek, de sajnos akkor is anyukád csinálja rosszul, hogy apátok ellen akar fordítani. Igen, apád megcsalta, ez nem volt szép, érthető hogy kiakad...de ti kicsik voltatok, nem tudhatod, mi történt pontosan és nem is a te dolgod hogy ebbe beleszólj vagy ítélkezz.
Anyukádnak is új kapcsolata van, ergo tovább kellett, hogy lépjen. Ne legyél ellenséges az apukáddal, örülj neki, hogy még nyitott felétek és anyád nem tudta teljesen elmarni tőletek.
Én a helyedben apukáddal próbálnék beszélni, ő mit tanácsol. Anyukád nem nyalogathatja egész életében a sebeit!
Szerintem ne hagyd, hogy ellene fordítson.
Tudod a megcsaláshoz két ember kell. Ha apukád nyitott volt egy ilyen viszonyra, az már régen rossz. És tudod, ilyenkor a nős családapák szeretnek sumákolni, úgyhogy ki tudja, mit tudott az a nő és mit nem...erre mondtam, hogy a múltat le kell zárni. Legyél felé nyitott, hisz van egy testvéred tőle. Nem kell a nyakukba ugrani, de egy esélyt adhatsz nekik. A teljes igazságot úgysem fogod megtudni, te még kicsi voltál, nem lenne szabad belefolynod ilyen téren.
Pl. anyukám és nagymamám utálták egymást. Egy ideig minden jó volt, aztán egyszer összevesztek, és egyik napról a másikra el lettem tiltva a nagyimtól. Persze valamit tudtam az okról, de a részleteket nem, hisz - főleg egy idő elteltével - mindenki máshogy emlékszik, a saját igazát védi, a saját nézőpontjából meséli el a dolgokat. Évekig nem láttam a nagymamámat, persze anyám szidta mint a bokrot, hát elhittem hogy igaza van, és én is nehezteltem, őt okoltam a helyzet kialakulásáért.
Annyira megbántam...
Anyad lelkileg zsarol titeket. Mindent megtesz, hogy apatokhoz ne keruljetek kozelebb. Ne ismerjetek meg. Erdekes, mert Oneki is mar uj parja van, de apadra meg mindig fuj. Szerintem szo nelkul viszavenne, ha lenne ra alkalom. Sajnos O meg mindig nem esett tul hogy apad elment toletek, es titeket is tavol akar tartani tole, ez az O bosszuja. Mint irtad, rajottel, hogy anyaddal nehezen lehetett elni, akkor lehet, hogy apad csak racsapott alehetosegre, a menekulesre. Apad lehet hogy cssak immel-ammal jott volna vissza hozatok, csak a felelosege miatt, na meg mit mondanak a szomszedok. Az is lehet, hogy nem is sokaig maradt volna.
Szerintem probald megimerni uj csaladjat, meddig akarod folytatni ezt az utalatot. Mar rajottel hogy nem minden ugy van, ahogy le volt festve fekete-feherbe. Rajottel mar arra is hogy az elet szurke is lehet neha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!