Tippeket várok, családkutatás? Hogyan kezdjek neki?
Nos, a problémàm a kovetkezo: Kulfoldon élek, a pàrom csalàdkutato. Megbiztak egy kisebb " kutatàssal" a munkatàrsai. Meg kellene keresnem egy régen halott no "nyomait "valahol Magyarorszàgon, ugy, hogy csak annyit tudunk rola, hogy a holgyet XY -nak hivjàk, és 1916-ban biztos, hogy Budapesten volt. Ennyi..no csak kaptam a férjemtol segitséget, keressek rola valamit a Bevàndorlàsi Hivatal anyakonyvekel foglalkozo osztàlyàn ( semmi nincs a norol, ami igy azt jelenti, hogy nem Pesten halt meg, hisz halotti anyakonyvi kivonat sincs rola ott), vagy pedig népszàmlàlàsi iratokban keressem meg a nevét ( ja, koszi, Pestrol beszélunk, ràadàsul ma hivtam a levéltàrat, ahol azt mondtàk, a korabeli szabàlyok értelmében, mihelyt végeztek a népszàmlàlàssal az 1920 as években , meg kellett semmisiteniuk a jegyzékeket). Szoval fogggalmam nincs, igy ezek utàn merre induljak..
Valakinek nincs tippe, hàtha van koztetek aki végez csalàdkutatàsokat, nem tudom, otthon mihez van hozzàférésem, mely iratokat tanulmànyozhatnàm..Koszi!
Születési helyét, dátumát nem tudjátok véletlenül? Volt-e házas, ha igen, kivel, mikor, hol kötött házasságot, ha nem, ez a lehetőség kiesik. Szülei nevét tudjátok-e? Voltak-e testvérei? Ha igen, mit tudtok róluk?
Magyar levéltárban 1895. előtti adatok vannak, tehát onnan 1916-os adatot nem fogsz tudni előkotorni.
Koszi a vàlaszokat. Hmm..utoljàra ezt a dossziét még télen làttam, egy francia csalàdrol van szo, ahol tavaly meghalt egy pasas. Semmi rokon semerre, egyedul errol a norol tudunk( aki az elhunyt pasi nagyapjànak (???) volt a testvére vagy unokatestvére), lényeg a lényeg, elo kellene keritenunk valami élo orokosoket és igazàbol a legkozelebbi orokosok ennek a nonek a leszàrmazottai lennének ( ha vannak egyàltalàn). De sajna a nevén és azon a tényen kivul hogy a szàzadelon (1916) Pesten élt, semmi màst nem tudunk. Illetve, hogy Magyarorszàgon nem halhatott meg, mivel nincs rola halotti bizonyitvàny...
Ez nagyon huzos igy....:)
Nos, az én nagymamám francia származású volt, de erősen kétlem, hogy pont az ő felmenője lenne :D
Ha nem Magyarországon halt meg, akkor tényleg elég nehézkes... de ha itthon vannak/lennének örökösei, akkor annak egyéb nyoma kéne, hogy legyen, a gyerek anyakönyvi kivonata (valahogy csak lehet keresni "anyja neve" után is), vagy házassági anyakönyv... de a bevándorlási hivatalban ezeknek is ott kéne lennie...
:)
Nem, nem tudjuk mikortol élt pontosan Pesten. Nem hinném, hogy emigràlt, arrol lennének itt dokumentumok.
kedves utolso vàlaszolo, szerintem a keresett no tul idos lenne nagyinak ( o màr inkàbb dédnagyi), de soha nem tudni, de véletlenul nem Emanuelle volt a keresztneve? :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!