Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Tippeket várok, családkutatás?...

Tippeket várok, családkutatás? Hogyan kezdjek neki?

Figyelt kérdés

Nos, a problémàm a kovetkezo: Kulfoldon élek, a pàrom csalàdkutato. Megbiztak egy kisebb " kutatàssal" a munkatàrsai. Meg kellene keresnem egy régen halott no "nyomait "valahol Magyarorszàgon, ugy, hogy csak annyit tudunk rola, hogy a holgyet XY -nak hivjàk, és 1916-ban biztos, hogy Budapesten volt. Ennyi..no csak kaptam a férjemtol segitséget, keressek rola valamit a Bevàndorlàsi Hivatal anyakonyvekel foglalkozo osztàlyàn ( semmi nincs a norol, ami igy azt jelenti, hogy nem Pesten halt meg, hisz halotti anyakonyvi kivonat sincs rola ott), vagy pedig népszàmlàlàsi iratokban keressem meg a nevét ( ja, koszi, Pestrol beszélunk, ràadàsul ma hivtam a levéltàrat, ahol azt mondtàk, a korabeli szabàlyok értelmében, mihelyt végeztek a népszàmlàlàssal az 1920 as években , meg kellett semmisiteniuk a jegyzékeket). Szoval fogggalmam nincs, igy ezek utàn merre induljak..

Valakinek nincs tippe, hàtha van koztetek aki végez csalàdkutatàsokat, nem tudom, otthon mihez van hozzàférésem, mely iratokat tanulmànyozhatnàm..Koszi!

2009. márc. 23. 14:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez az adat kevés(
2009. márc. 23. 14:46
 2/13 A kérdező kommentje:
jaja, ennyi adattal az FBI sem talàlnà meg a dédunokàit, nem én :(
2009. márc. 23. 15:29
 3/13 anonim ***** válasza:
88%
Esetleg adjál fel apróhirdetést, valamelyik népszerűbb újságban.
2009. márc. 23. 15:55
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Születési helyét, dátumát nem tudjátok véletlenül? Volt-e házas, ha igen, kivel, mikor, hol kötött házasságot, ha nem, ez a lehetőség kiesik. Szülei nevét tudjátok-e? Voltak-e testvérei? Ha igen, mit tudtok róluk?

Magyar levéltárban 1895. előtti adatok vannak, tehát onnan 1916-os adatot nem fogsz tudni előkotorni.

2009. márc. 23. 16:06
 5/13 A kérdező kommentje:

Koszi a vàlaszokat. Hmm..utoljàra ezt a dossziét még télen làttam, egy francia csalàdrol van szo, ahol tavaly meghalt egy pasas. Semmi rokon semerre, egyedul errol a norol tudunk( aki az elhunyt pasi nagyapjànak (???) volt a testvére vagy unokatestvére), lényeg a lényeg, elo kellene keritenunk valami élo orokosoket és igazàbol a legkozelebbi orokosok ennek a nonek a leszàrmazottai lennének ( ha vannak egyàltalàn). De sajna a nevén és azon a tényen kivul hogy a szàzadelon (1916) Pesten élt, semmi màst nem tudunk. Illetve, hogy Magyarorszàgon nem halhatott meg, mivel nincs rola halotti bizonyitvàny...

Ez nagyon huzos igy....:)

2009. márc. 23. 16:16
 6/13 Sexylady ***** válasza:
66%
Nézz utána nem emigrált-e a háborúban. Talán errpl vannak adatok.
2009. márc. 23. 16:53
 7/13 anonim ***** válasza:
83%
Azt tudjátok róla, hogy kb. mikortól élhetett Pesten?
2009. márc. 23. 16:58
 8/13 anonim ***** válasza:
83%

Nos, az én nagymamám francia származású volt, de erősen kétlem, hogy pont az ő felmenője lenne :D

Ha nem Magyarországon halt meg, akkor tényleg elég nehézkes... de ha itthon vannak/lennének örökösei, akkor annak egyéb nyoma kéne, hogy legyen, a gyerek anyakönyvi kivonata (valahogy csak lehet keresni "anyja neve" után is), vagy házassági anyakönyv... de a bevándorlási hivatalban ezeknek is ott kéne lennie...

2009. márc. 23. 17:09
 9/13 A kérdező kommentje:

:)

Nem, nem tudjuk mikortol élt pontosan Pesten. Nem hinném, hogy emigràlt, arrol lennének itt dokumentumok.

kedves utolso vàlaszolo, szerintem a keresett no tul idos lenne nagyinak ( o màr inkàbb dédnagyi), de soha nem tudni, de véletlenul nem Emanuelle volt a keresztneve? :P

2009. márc. 23. 17:14
 10/13 anonim ***** válasza:
83%
Az elhunyt pasas nagyapjáról tudtok valamit? Név, születési adatok?
2009. márc. 23. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!