Erre mit mondjak?!? Miért csinálja ezt a barátnőm édesanyja?
Ma megyek a barátnőmhöz ott-alvós buliba. Jönne még két barátnőm, de az egyiket nem engedi az édesanyja. Pedig a barátnőm igazán rendes, a szülei is, szal tök biztonságban lenne. Ha ez nem lenne elég, egyszer azt mondta nekem: "Légyszi lemásolod a Sims 3-at? Anyukám lusta megkeresni, és én NEM MEHETEK BE A SZOBÁJUKBA"
Mit gondoltok róla?
Nem tudom hogy önöknél hogy megy, de én nagy fegyelemben tartom 12 éves lányomat. Életében először és utoljára mondta azt hogy hülye, amikor büntetése két hét szobafogság volt. A szobafogság azt jelentette hogy az iskolában csendben figyelhetett, és otthon meg tanulhatott, ehetett, és alhatott. Ezen kívül három hétvégén keresztül, azaz 6 napig minden nap 10 órát kellet tanulnia. 2 óra matematika, 2 óra történelem, 2 óra nyelvtan, 2 óra természettudomány, 2 óra olvasás. Lehet hogy ezt be kéne vezetni minden hétvégére. Ma azt döntöttem el, hogy minden nap kell egy 20 soros fogalmazást írnia arról, hogy miért kell tanulni, és művelődni minden nap. Ha tetszik neki, tetszik, ha nem akkor nem, de kötelezőnek tartom ezt, meg az iskola utáni 3-4 óra tanulást.
Ezeken kívül szintén elvárom tőle, hogy az öltözködése igényes legyen. Iskolában betűrt fehér blúz, és egy nadrág amit minimum köldöke fölé 5 centiméterrel feljebb kell húzni, mert nem szeretném hogy megfázzon.
Természetesen a testtartása sem mindegy. Minden nap tanulás előtt azt mondom neki:
"Helyes testtartásra ügyelsz,
Két térded egymás mellet a földön,
két térded összezárva,
egyik kezeddel lefogod a lapot,
másik kezeddel írsz. "
És végig így kell ülnie. Ha észreveszem hogy nem így ül, büntetést adok neki. Legutóbb azt adtam neki, hogy egy hétig neki kellet takarítania. Porszívózni, mosogatni, porolni és felmosni. A házi feladatot minden nap kikérdezem tőle. Ha hibátlanul felmondja az anyagot elengedem tusolni, és nyolc órakor villanyoltás. Ha nem mondja fel hibátlanul, még egy órát kell tanulnia. Ez azt jelenti, hogy kilenc órakor van villanyoltás. Sokan azt mondják hogy túl szigorú vagyok, de én úgy érzem hogy csak ilyenkor lesz illedelmes, művelt a lányom. Ezt a nevelésről szóló szöveget a hoxán találtam de mindegy is az a lényeg hogy ez nem gyereknevelés mindenért bünteti ,jó tudja hogy a tettei milyen következménnyel árnak de azért ez túlzás .Szerencsétlen gyerek örül ha el megy otthonról .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!