Jó ötlet, amit teszek?
Próbálom rövidre fogni a dolgot:
Én szüleimmel élek még, meg a tesómmal. 23 vagyok, már dolgozom. Hazaadok pénzt, ez így van rendjén meg segítek.
Pár hónapja megözvegyült a nagyim, beteges, vidéken él, mi Bp-n. Nem akar egyedül élni, a lábai is fájnak, már nehezen bírja a házi munkát, a nyugdíja se sok, de azért amit tud megtesz. Mindig, ha megyünk főz, rétest is gyúr, pedig köszvényes a keze. Gondoskodó, kedves. Szeretne hozzánk költözni, hatalmas a ház, elférne bőven. Anyám azt mondta, ha nem szereti az egyedüllétet, menjen öregotthonba, ezen szegényem sír is. Apám beszélte le anyut az ötletről. Nagyi jöhet, de rezsit, sőt albérleti díjat kell fizetnie!!! Ezen kiakadt mindenki, de anyám ragaszkodik hozzá, pedig nagyim szeretetben nevelte, még az egyetemét is támogatta. Megmondtam, milyen hálátlan dolog ez, de nem érdekli. Nagyimat sajnálom, teljes letargiába esett. Úgy döntöttem, h. albérletbe megyek és viszem magammal, ilyen légkörbe nem vagyok hajlandó élni. Ez rossz ötlet? Mit csinálhatnék. Párommal már úgy is tervezzük az összeköltözést, nagyi nem zavarná őt se.
Ez nagyon durva.Nem lehet egyszerű anyukád..Nem tudod miért ilyen?Én nem szeretném ha a gyerekem egyszer ezt csinálná velem.
Amúgy ha nagyon ki akarna a mamád szúrni anyukáddal, akkor simán ki zárná az örökségből, vagy írna végrendeletet, amibe mondjuk leírja, hogy te öröklöd a házát mert megérdemelnéd!!!Az biztos.
Szerintem ha elköltözöl mamiddal, akkor nagy rá az esély, hogy soha többet nem teheted vissza a lábad a szülői házba!!Kicsit veszélyesnek tartom.
Én is 23 vagyok, de én már 17 éves korom óta független vagyok a szülői háztól családi okok miatt!!Hát nem egyszerű!!
Úgy, hogy gondold át, és ha úgy látod jónak, akkor menjetek.Nem hiszem, hogy jó dolog öregkorra egyedül maradni, az egyszer biztos!
Nem biztos, hogy a család teljes történetével tisztában vagy, lehet olyan történés amit csak anyukád és nagyid ismer és amivel téged nem fog anyukád terhelni.
Könnyen lehet hogy komoly oka van arra amiért igy döntött, mielött elkönyvelnéd anyukádat egy gonosz embernek gondolj erre is.
Nem mellesleg ha az unokájára hagy mindent a lányának akkor is jár a köteles rész, csak akkor nem ha a végrendeletében indokkal kitagadja.
Írta már valaki ezt az ötletet, és szerintem sem rossz. A nagyidnak eltartási szerződést kellene kötnie valakivel. Hiába anyukád az örököse,a nagyid a ház tulajdonosa, és amíg él, úgy rendelkezik vele ahogy csak akar. Inkább abban légy segítségére, hogy egy minden szempontból megbízható, és normális embert/emberpárt találjon, akik teljesítik is, ami a szerződésben van. Ellenőrizd rendszeresen, hogy tényleg minden rendben legyen vele.
Így nem kellene öregkorára az egész eddigi életét maga mögött hagyni a házával együtt. Nem szorulna kegyelemkenyérre a saját lányánál úgy, hogy fizetnie kell érte, mintha vadidegen lenne.
Az, hogy veletek költözzön egy albérletbe, nagyon kedves gondolat, de nem sok realitása van. Egy idős embernek, egy ilyen hirtelen, és teljes életforma váltás, már nagyon nehezen megy. Ha jól értem, ti is most kezdenétek a közös életeteket a pároddal; elég lesz nektek is megszokni a változást.
Bátorítsd őt, hogy mellette vagy, és segítesz neki elrendezni az életét úgy, hogy se földönfutóvá ne váljon, se "albérlő" ne legyen a saját családjában.
".Olyan nincs hogy "köteles örökrész"A nagyanyád az ő részével azt csinál amit akar"
Nem egészen, köteles rész jár a lányának. Ha a végrendeletben nem hagy semmit a lányára akkor is jár neki, perre viszi az örökösökkel szemben és meg is fogja nyerni. Egy esetet kivéve és ez a kitagadás.
Szörnyű ilyet olvasni.
Én bevállalnám a nagyit, ha úgy gondolod bírnátok a barátoddal. Biztos sokat tanulhatnátok tőle az élet minden terén. Cserébe valószínű lenne sok nehézség is.. De mindegy, szerintem megérdemli, ha téged mindig szeretettel fogadott.
Viszont, a házából befolyó összeget cserébe a te számládra kéne rakni, így anyagilag sem lenne nehézkes a harmadik személy eltartása, sőt tuti pluszban is lennél, de nem ez a lényeg. Hanem, hogy ha te gondoskodsz a nagyidról öregkorában, akkor ez is neked jár szerintem.
Szintén 23 éves lány
Bármi is lesz a dolog vége, beszéld rá nagyidat hogy írjon végrendeletet, és zárja ki a lányát... mert ilyen bánásmóddal egyáltalán nem jogos az az örökség!
Igazából tényleg az lenne fair, ha eladná a házát és te kapnád a pénzt, vagy eltartási szerződést kötnétek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!