Jó ötlet, amit teszek?
Próbálom rövidre fogni a dolgot:
Én szüleimmel élek még, meg a tesómmal. 23 vagyok, már dolgozom. Hazaadok pénzt, ez így van rendjén meg segítek.
Pár hónapja megözvegyült a nagyim, beteges, vidéken él, mi Bp-n. Nem akar egyedül élni, a lábai is fájnak, már nehezen bírja a házi munkát, a nyugdíja se sok, de azért amit tud megtesz. Mindig, ha megyünk főz, rétest is gyúr, pedig köszvényes a keze. Gondoskodó, kedves. Szeretne hozzánk költözni, hatalmas a ház, elférne bőven. Anyám azt mondta, ha nem szereti az egyedüllétet, menjen öregotthonba, ezen szegényem sír is. Apám beszélte le anyut az ötletről. Nagyi jöhet, de rezsit, sőt albérleti díjat kell fizetnie!!! Ezen kiakadt mindenki, de anyám ragaszkodik hozzá, pedig nagyim szeretetben nevelte, még az egyetemét is támogatta. Megmondtam, milyen hálátlan dolog ez, de nem érdekli. Nagyimat sajnálom, teljes letargiába esett. Úgy döntöttem, h. albérletbe megyek és viszem magammal, ilyen légkörbe nem vagyok hajlandó élni. Ez rossz ötlet? Mit csinálhatnék. Párommal már úgy is tervezzük az összeköltözést, nagyi nem zavarná őt se.
tényleg nem értem anyukádat.Ez nagyon nem szép dolog, hogy így viselkedik a saját anyjával, de mégis lebeszéllek róla, hogy összeköltözzetek vele ( te meg a párod) mert meg fogja keseríteni a közös életeteket.
Nehéz egy idős embernek megfelelni, kerülgetni, sok a rigojája, és elöbb utóbb, ha te nem is, de a párod meg fogja unni, és miután nem tudtok majd "úgy" igazán kettesben lenni, vége a kapcsolatotoknak.Ne vegyél ilyen fiatalon a nyakadba ekkora terhet, és a párodra se eröltesd, mert most lehet, hogy úgy gondolja, hogy nem zavarná, vagy csak mi mást mondhatna???Ez bár elég fájó dolog, de nem a te dolgod.
Ez elég gonosz dolog az anyukádtól... főleg hogy ő az anyja .
Gondolom az nem megoldható, hogy inkább te költözöl a nagymamádhoz vidékre ?!
mi lesz az ő házával akkor ? eladjátok?
miből fogod kifizetni az albérletet?
mit szólnak szüleid ehhez?
+ ami még érdekes, ha lenne egy barátnőm most, és mondaná, hogy költözzünk össze de hozza a nagymamáját is , hát ... lehet nem nagyon örülnék neki így hirtelen.
háát...nem hiszem hogy ti huszonévesen el tudnátok tartani egy harmadikat (nincs megtakarításotok, és mi lesz ha pl a párodat kirúgják?)... tudod a nagyszülők már idős korukra nagyobb odafigyelést is igényelnek, mert mit kezd magával napi 8 órában, és mi van akkor ha véletlenül felgyújtja az albérletet (idős-feledékeny)...stb
Nagyon szép gesztus, de ...
(amúgy tényleg furi ez az albérletpénz...hisz ha anyád örököl, akkor örökli a régi házat, vagy azt eladja? vagy hogy lesz?)
Amég él a nagyid, addig max a háza árának a felét kapja meg anyukád (ha egyedüli gyerek) a többi marad a nagyidé.
Anyukád ne temesse már el élve :O
De tényeg ne vegyétek pároddal magatokhoz, nagymamád még más világba született mint ti, én is imádom a nagyimat, de képtelen lennék vele hosszabb távon együtt élni
Anyukádnak sem esne jól ha "te"ugyan ezt csinálnád vele!
Gondolkozzon már!!
Már ne is haragudj, de anyukádnak nincs szíve! Döbbenet!
Szerintem nem rossz ötlet, bár tény, hogy elég nehéz az idősekkel együtt élni, viszont vannak jó fej nagyik, akikkel nem gond az együtt lakás! Ezt meg Te tudod milyen nagyid van! Az viszont biztos, hogy finoman, de meg kell húzni a határokat! Hogy pl. ne szóljon bele, ha esetleg veszekedtek, kopogás nélkül ne rontson be a szobátokba/lakrészetekbe, számítson rá, hogy néha áthívjátok a barátokat.. stb.
Mert az idős rokonok hajlamosak mindenbe beleszólni, amiből köztetek lehet veszekedés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!