Miért néznek el ennyi mindent párom öccsének?
Párommal harmadik éve vagyunk együtt.
Mindig mesélt sztorikat, hogy öccsével milyen elnézőek a szülei, de én úgy gondoltam csak túl van lihegve a téma...
Pár hónapja meghalt az édesapja, ezért 1-2 hetekre hazaköltözgetett-akkor nem volt éppen munkája-segíteni a ház körül, stb. Minden alkalommal mikor visszajött, lestrapált, ideges volt. Nemrégiben én is lelátogattam két hétre hozzájuk...és hát bebizonyosodott, hogy nem túlzott a tesójával kapcsolatban.
Öccse 21 éves, amúgy kedves srác, csak flegma, semmit nem csinál, de ezt értsd úgy, hogy pl. már az is kokárdás ünnep, ha elmosogat maga után! Ált. egy óra felé kel fel,
eszik vmit, majd leül netezni, este meg irány a haverok.
Az édesanyjuk körülugrálja, minden nap rohan haza a munkából, hogy finom estebédet főzzön a kisfiának, vagy pl. nekiadta a céges gépét, amit ő persze rendesen kisajátított, csak azon van náluk net hozzá férés, de azt csak akkor lehet használni, ha asrác elmegy valahová.
Volt olyan, hogy partit szervezett és elvitte a nagymamától örökölt terítőket, vásznakat-amiket eredetileg nem engedtek meg neki-az édesanyja természetesen páromnak panaszkodott felháborodva, de a kisöcsinek már csak szelíd megrovást tartogatott.
És itt jön ami engem igazából zavar és ami kikészíti páromat. Az édesanyjuk -aki amúgy értelmes, kedves ember- barátnőmmel már nem ilyen elnéző. Párom takarít minden nap, mikor ott van, főz, de elege van abból, hogy öccsecselédnek nézi, viszont ezerszer szólt már az anyjának is,de az csak "Jaj hát tudod ő ilyen" és egy elnéző mosoly...Amikor ott voltam, párom megkérte az öccsét, hogy legalább mosogasson el maga után, ha már főzött rá, erre testvére flegmán "most nem érek rá, mennem kell xyhez" és el kezdte csinosítgatni magát a tükörben. Párom elsírta magát édesanyjának, hogy ez neki már nagyon megalázó, erre ő nekitámadt, ne keltse a feszültséget, különben sem csinal akkora rendet stb.
Elhiszem, hogy neki nagyon fontos a fia szeretete, de ez már nekem is durva volt...
Ja még valami. Állítólag az öccs soha nem vásárol senkinek semmit ajándékba, most is páromtól zsorvált pénzt anyáknapjára...aztán kiderült, hogy nem is vett semmit, mert "nem volt elég"(400ft).
Mit lehet ilyenkor tenni? Beszéljek én a sráccal?
Elnézést, hogy ilyen hosszú lett, előre is köszönöm a válaszokat!
Miért beszélnél? Nem a te dolgod.Ha a szülei mindezt elviselik neki,az ő dolguk. Ha a párod megcsinál mindent,az meg az ő dolga.
Nem ártana, ha ő is összekapná magát és beintene otthon.
De neked semmi közöd hozzá.
Eléggé idegesítő a párod öccse,én ezt biztosan nem hagynám szó nélkül.Persze senki nem mondta,hogy "férfi"létére főzzön meg hasonlók de az a minimum legalább,hogy ügyeljen arra,hogy ne legyen körülötte akkora rendetlenség,így az anyuka dolgát is meg könnyíti nem kell annyit pakolásznia a takarításnál!El van az a srác kényeztetve eléggé és ki kéne nyitni a szemeit,hogy az élet nem csak az alvásról,netről és haverokról szól!
Egy beszélgetés nem ártana,meg az anyukának is határozottan megmondani a magáét a drága fiának!
22/N
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:06
Párom, csak az édesanyjának akart segíteni, azért csinálta meg mindezeket az öccse helyett. És hát nagyon sokszor szólt már rá, próbált vele elbeszélgetni, sőt már üvöltött is vele, de semmi nem használt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!