Hogyan szerezhetem meg nagypapám anyakönyvi kivonatát?
11:48 vagyok.
Ha azt mondták az anyakönyvi hivatalban, akkor valószínűleg csak a születésit fogadják el. A temetői irodában meg fogják tudni mondani, hogy hol és mikor született, de a születési anyakönyvi kivonatért személyesen kell elmenned. Dédnagyapád halotti anyakönyvében pedig szerepel, hogy hol született. Ha 1895 előtti időpontról van szó, akkor csak egyházi anyakönyvet fogsz találni. Ahhoz tudni kell a felekezetet, az Országos Levéltárban meg tudod nézni, hogy az adott település x felekezete melyik anyakönyvi kerülethez tartozott. Oda elmész személyesen és kikéred a születési anyakönyvet, de ennek a költségeit nem ismerem. A bíróság elfogadta a hiteles levéltári másolatot, de ebben a marha nagy bürokráciában nem vagyok benne biztos, hogy az anyakönyvi hivatal elfogadja.
Off: én is szeretném visszaállíttatni a születési nevemet, nekem azt találták mondani, hogy mivel történelmi név, szerezzem be az összes! ilyen néven élő hozzájárulását, még akkor is ha nagyon távoli, oldalági rokon.
Ismételten köszi a segítséget.
Velem nagyon segítőkész volt a kisasszony. Határozottan állította, hogy ha a felmenőmnek ez volt a neve és elírás történt valamikor, akkor ingyen kijavítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!