Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Keresztszülőnek mi a kötelessége?

Keresztszülőnek mi a kötelessége?

Figyelt kérdés
Azon kívül, hogy a szentelt víz alá tartja a keresztgyermekét.
2011. ápr. 3. 22:12
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
64%

22:26-os vagyok. Lehet, hogy szép kis keresztszülő vagyok, de 2 pici gyerek mellett, 2 munkahelyen dolgozó férjjel, a keresztgyerekem szintén sokat dolgozó, nem igazán vallásos szülei mellett örülök, hogy az evilági dolgok terén tudok foglalkozni a kisgyerekkel, főleg, hogy nem is egy helyen lakunk. Azt hiszem, egy keresztszülő sem kérdezi ki a szülőket, hogy vasárnap vittétek templomba a gyereket? Mert ha nem, irgum-burgum.

A családi kapcsolatok ápolása a fontos, ki mennyire tudja(és akarja) ezt teljesíteni. Szóval igen, jó keresztszülőnek érzem magam, mert ami tőlem telik, megteszem.

2011. ápr. 3. 22:43
 12/23 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy mondták, hogy a fent felsoroltok mellett keresztszülő veszi meg a keresztelőruhát, a babakocsit, meg a kórházból hazahozós cuccot.Persze más kérdés, ki mit valósít meg ebből...
2011. ápr. 3. 22:53
 13/23 A kérdező kommentje:

9-es: babakocsit anno én vettem (de nem emiatt), de a többiről se tudtam eddig.

Köszi

2011. ápr. 3. 22:55
 14/23 anonim válasza:
85%

segiteni őt az élet minden területén

bevezetni az alapvető katolikus tanitásokba - mi helye, mi nem stb.

megtanitani viselkedni keresztény értékrend szerint

2011. ápr. 3. 23:26
 15/23 anonim ***** válasza:
90%
Hát én imádom a keresztapámat, nagyon hálás vagyok neki, szerintem nála jobb keresztszülőt el sem lehetne képzelni. Pedig nem tanított vallásosságra. Az én keresztapám kiskoromban (is) rengeteget volt velem és mindig sokat nevettünk, viccelődtünk, szórakoztunk. Játszótérre járt velem, sárkányrepülőt készítettünk, mindent amit kértem megvett nekem (persze ehhez kell a szülő nevelése is, én nem használtam ki őt). Anyukám mindig azt mondta, hogy mindig "vadulunk". Szeretem, imádom, nagyon hálás vagyok neki mindenért. Szerintem nem a vallásosság a lényeg - noha alapjában véve régen erről szólt az egész - hanem inkább az, hogy apja helyett apja legyél, foglalkozz a gyerekkel. Néha szabadítsd ki otthonról, és csak úgy, önfeledten játszatok.
2011. ápr. 4. 05:43
 16/23 anonim ***** válasza:
13%
Az utolsó válaszolót sajnálom,mert pont a vallásosság a lényeg,nem pedig az anyagiak,s még egy sárkányrepülő sem pótolhatja Istent.
2011. ápr. 4. 07:42
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok vallásos, az én keresztszüleim sem vallásosak, ahogyan a keresztlányom szülei sem és még az én keresztszüleim keresztszülei sem,mégis csodálatos keresztszülők. Vallásos családoknál biztosan fontos a vallásra nevelés, de nem vallásos családoknál a keresztszülő az, akihez a gyerek nyaralni megy, akiben megbízhat, aki ajándékot vesz neki és felköszönti, valamint számíthat rá a bajban. Nálunk nem vallásosaknál ezt jelenti.
2011. ápr. 4. 10:00
 18/23 anonim ***** válasza:
15%
Továbbra is csodálkozom azon,hogy hogy lehet valaki nem vallásos keresztszülő! A kettő ugyanis kizárja egymást! Ez olyan,mint az éhes jóllakottság. Üti egymást a kettő! Hogy lesz keresztszülő a nem vallásos,amikor ez nem egy népszokás,hanem egy vallásos esemény,a keresztség szentségéről szól? Plussz olyan kötelezettséget vállal így a nyakába (keresztgyerek Istenhez terelése),amiben nem hisz,tán azt se tudja,hogy mi az! De nagy sötétség van a fejekben,te jó ég!
2011. ápr. 4. 11:26
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem sötét, aki nem ugyanúgy él, mint te. Mint mondtam, a nem vallásosaknál ez ilyen, és köszönjük szépen megvagyunk. Bármikor számíthatok a keresztszüleimre és a keresztlányom is rám és részemről illetve az ő részükről is ez a lényeg, hogy legyen még egy ember,akire a gyerek támaszkodhat, a keresztszülő kifejezés pedig nyomatékosítja ezt. Minden úgy csinálja, ahogyan akarja, én sem nevezem sötétnek azt,aki nem így gyakorolja ezt, szerintem a minimum,hogy elfogadjuk mások életstílusát, ha az senkit nem bánt és őket boldoggá teszi.
2011. ápr. 4. 11:44
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
11:26-os. Bezzeg te tudod, mi Isten meg a vallás. Látom, az elfogadáshoz és jósághoz nagyon fontos tartozék a sötétezés és ítélkezés. Ne mondd már, hogy az összes keresztszülő imádkozik meg templomba jár a keresztgyerekével. Habár biztos mind sötét, ja és erényes életre jó példával meg szeretettel nem lehet nevelni, csak ahogy te gondolod. Mindegy, a stílusod nagyon keresztényi, tényleg.
2011. ápr. 4. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!