Mint mikor a vert feleség egy jó szó után elfelejt
minden rosszat?
Figyelt kérdés
Úgy érzem magam férfiként, diplomásként, dolgozni akaróként, mint a vert feleség. Nemsokára egy hónapja vagyok egy cégnél, egy gyárban, nem szakmában, de kell a pénz, ami minimálbér. Már voltak vitáim a régiekkel, ki akartak oktatni tök evidens dologból, ezt inkább nem részletezném. Most hó végével el akartam jönni azután. De tegnap elég simán ment a nap, nem volt semmi gond. Bár ez függöt a visszahúzódozásomból is, tehát nem hoztam fel a vitatémát. Most meg szemétnek érzem magam, ha eljönnék. Mert amúgy albis vagyok, tehát kéne a lóvé, bár igaz, van elég lerakva, pár hónapot kihúznék. Ugye ez ilyen vert feleség komplexus? Komolyan kérdem.
vert feleség: tudjátok mikor elég neki egy rendes szó a férjétől és " jaj jobb lesz ezentúl", " nem fog ilyen többé lenni", stb stb..
2011. márc. 29. 09:09
2/14 anonim válasza:
Inkább józan észnek nevezném, hiszen tudod, hogy kell neked a munka, és a pénz :)
Előbb találj másik állást, aztán lépj!
2011. márc. 29. 09:18
3/14 A kérdező kommentje:
Ó mert itt szabolcsban kivéve ha valami nagy nyelvtudor vagy lehet mást? :( Nem
2011. márc. 29. 09:19
4/14 anonim válasza:
Ezt te érzed. Ha így érzed, akkor az érzés szintjén így is van. Senki nem mondhatja meg neked, hogyan érezz! (Vagyis mondhatja, de akkor sík hülye.) :)
Ha abból indulunk ki, hogy ezek szerint vert feleségnek érzed magad, akkor most neked nem túl jó. Viszont nekem az a tapasztalatom, hogy az életben kevés dolog fekete vagy fehér. A 99%-ról én döntöm el, hogy milyen? Vannak erről tanmesék is. Nekem ez az egyik kedvencem, ami ide vág:
Olvasd el! Aztán én arról gondolkodnék, hogy tudom-e jobban érezni magam ezen a helyen? Ha oda jutok, hogy képtelen vagyok erre, akkor elkezdenék másik állást keresni, bármilyen nehéz is.
2011. márc. 29. 09:36
5/14 A kérdező kommentje:
Most ez helyben van azért jöttem el egy mostmár háromszor annyit kereshettem volna annál a cégnél majdhogynem ahonnan eljöttem. Csak ott van a korom is, mert még tanulnék is, a suli meg levelezős lenne, és azért jöttem el, meg azt sem szerettem. De itt meg kevés lesz a pénz, összekülönbözőségek vannak, és mindig a nyuszit meg nem játszhatom, nekem is vannak önérzéseim főleg, hogy minimum 10 évvel több suli van a hátam mögött a legtöbbjénél.
2011. márc. 29. 09:40
6/14 A kérdező kommentje:
Elolvastam. az a baj, hogy azon felül, hogy van állásom, bevagyok jelentve, ez utóbbi nekem fontos lelkileg is amúgy. Kevésnek érzem ahhoz a monoton melóhoz képest a fizut amit csinálni kell. És igazából én szakmába szeretnék csak nincs lehetőség, vagy nagyok az elvárások. :(
2011. márc. 29. 09:54
7/14 A kérdező kommentje:
Tegnap viszont kettőkor kezdtem volna, és az egyik főnök bent volt a műhelyünkben háromnegyedkor. Vettem egy kólát, gondoltam beviszem a másik helyeségbe. Errefel meg utánamszól "Te meg hova mész? gyere már idefele neked is szól ez az egész" minthogy mondta volna, hogy figyelj, mert mondani akarok valamit.... nem,,,, ő jól megmutatta, hogy főnök ezzel a kis szólásával. Félórával később meg megyek fúróért a cég karbantartós műhelyébe, amúgy megvan beszélve, hogy kihúzhatjuk a fiókot és kivehetjük. Bejön valaki, rámnéz,, " hát te meg mit csinálsz itt?" mint egy kisgyereknek aki éppen valamit csen elfele egy bolt polcáról. Hát öcsém, ez a tegnapi nap. Xar volt.
2011. márc. 30. 09:05
8/14 anonim válasza:
Nem muszáj ám a lelkedre venni ezeket. Lehet, de nem muszáj.
A "mit csinálsz itt?" kérdésre, például tökéletes a "viszem e fúrót, mert kell!" válasz. Nem kell ebbe többet belelátni.
2011. márc. 30. 10:28
9/14 A kérdező kommentje:
jó, csak érted egy idegennek nem teszel így. Biztos nem egy utcáról bejött ember vagyok aki bejön fúrót lopni mikor kész labirintus mire eljutsz a műhelyig. Bennem amúgy is frusztráló, hogy tanult vagyok és így beszélnek velem. Megalázó számomra. ez az igazság.
2011. márc. 30. 10:54
10/14 anonim válasza:
Megérte tanulni? Nem tudsz elhelyezkedni sem. És szerintem nagyon fenn hordod az orrod, a 10 éves iskolai múlt nem feltétlen kell, hogy egy melós felé emeljen. Én nem tudnék veled dolgozni.
Alapból utálom az ilyen sok évet padban töltött figurákat, akik utána nem tudnak mit kezdeni a nagy tudásukkal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!