Az a kérdés hogy titeket nem zavar amikor azt mondják a tanárok tisztelt szülők már mint amit be kell írni mert engem igen mert meghalt az anyukám és engem mindig elszomorít amikor ezt mondják?
Figyelt kérdés
És lehetőleg normális válaszokat várok és olyanoktól akik ugyan így jártak.Ja és apukám sincs :(2011. márc. 14. 22:33
11/24 anonim válasza:
Pocsék érzés,de el kell fogadni.Mégsem diktálhat mindenkinek egyesével,mert ha jól értem erről van szó:(
12/24 anonim válasza:
Nem azt írta, hogy neki külön kell diktálni csak megértésre, együttérzésre számított... Jól értem a válaszadók közül csak én vagyok(voltam) ugyanebben a helyzetben?
13/24 anonim válasza:
Szinte mindenkitől megkapta az együttérzést,és sokan voltunk ebben a helyzetben,de tényleg nem lehet tenni ellene.
14/24 anonim válasza:
én is ilyen helyzetben voltam, és írtam is. 22:52
15/24 anonim válasza:
Nekem nem meghalt az apukám, hanem elhagyott és mikor beírták, hogy tisztelt szülők, akkor nekem is kicsit rosszul esett. A Te esetedben meg mégfájóbb lehet, sajnálom:( Ne figyelj rá, tudom, hogy nehéz, de gondolj arra, hogy ez nem ellened irányul, ez csak egy általános megszólítás, a tanárok szerint mindenkinek megvan mindkét szülője, sőt, együtt is élnek.
16/24 anonim válasza:
Ez hogy működik? Diktál a tanár pl. egy szülői értekezletet és ti írjátok le magatoknak? Akkor simán írd úgy magadnak, hogy tisztelt gyámok, vagy akár tisztelt vezetéknév úr/asszony. Előtte szólhatsz a tanárnak, hogy ne lepődjön meg. Ha kiakad, akkor egy állat.
Nézzük a másik oldalról: olvassa a gyám az elvileg neki szóló írást, mely szerint ő tisztelt szülő..Ez nem fura? Igenis alkalmazkodni kell a helyzethez, egy hivatalos levélben se írom azt, hogy igazgató úr, csak azért, mert általában férfi az igazgató, ha esetemben meg nő.
17/24 anonim válasza:
Nálunk, ha be kell írni valamit, akkor nincs megszólítás, csak simán a szöveg,hogy hol, mikor, mi lesz. Ha Te írod magadnak, akkor így is megoldhatod. A tanár is ember, valószínűleg megérti.
18/24 anonim válasza:
De tényleg nem lehet egyenként diktálni. Érted, hogy mit akar a tanár, leírhatod úgy, ahogy neked megfelel, ebbe senki nem fog belekötni. De mivel csak az az általános azért, hogy szülők, érthető, hogy ezt diktálják. Szerinted mit kéne?
19/24 anonim válasza:
Ez ahhoz kell, hogy formális hangvételű legyen az üzenet, és túl bonyolult lenne személyre szólóan íratni, mint pl. Kedves Iboly, Kedves Mária és János stb. Nekem sose volt apám, de sose fordult meg ez a fejemben, próbálj meg ne foglalkozni vele, és a sajátodba írd azt, hogy Tisztelt Gondviselő
20/24 A kérdező kommentje:
De apukám sincs :(
2011. márc. 15. 18:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!