Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Felháborító?

Figyelt kérdés

Pár éve meghalt a apum ágáról a nagymamánk és a szüleimre maradt a háza. Egy ideig próbálták eladni, de nem sikerült. Mindeközben én a párommal összeköltöztünk, vettünk egy házat a szülők segítsége nélkül intéztünk mindent. A nővérem még otthon lakik, odaköltözött anyáékhoz a párja, és ők is úgy döntöttek össze akarna költözni. Anyáék felajánlották nekik a házat, amit ők el is fogadtak, tehát ingyen hozzájutottak a házhoz, csak fel kell újítani.

Mi a húgommal ebből semmit sem kaptunk. Ti felhoznátok-e ezt a szüleiteknek? A húgom még középsulis, otthon lakik, én meg kismama vagyok.

2011. márc. 11. 17:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
76%
Én szóvá tenném.
2011. márc. 11. 17:40
 2/15 anonim ***** válasza:
66%

Nehéz kérdés.. négyszemközt biztosan szóvá tenném a szüleimnek, hogy azért ti sem vagytok a toppon és talán lehetett volna, hogy a nővéred fizessen ki titeket.

Más kérdés, hogy lehet, hogy írtak egy végrendeletet, amiről nem tudsz, és amiben az ő házukat meg csak rád és a húgodra hagyják.

2011. márc. 11. 17:41
 3/15 anonim ***** válasza:
34%

én letojnám. Ilyen ügyekben gyakorlatom van. Hiába szólnál, te lennél az irigy.

Ha más esetben is előfordult, hogy különbséget tettek közöttetek.

2011. márc. 11. 17:46
 4/15 anonim ***** válasza:
75%

A felajánlás azt jelenti, hogy a nevére is iratták?

Ha nem, akkor örökösödés esetén van köteles rész a gyerekek felé, ha gond van, peres úton eléggé könnyen érvényesíthető a követelés.

Ha a nővéred nevére iratták, akkor tudtommal jogilag nem lehet mit tenni, de ebben nem vagyok teljesen biztos.

2011. márc. 11. 17:54
 5/15 A kérdező kommentje:
Nevére lett íratva. Pereskedni nem akarok, csak rosszul esik, és az ismerőseim is fel vannak háborodva ezen, hogy a húgomra és rám nem gondoltak.
2011. márc. 11. 18:02
 6/15 anonim ***** válasza:
Nagyon gáz.Főként a hugoddal szemben, akinél még ki tudja,mi lesz. Az még elviselhető lenne, ha a hugod és nővéred nevére íratták volna.De a hugodnak nyilván nem tudnak majd később sem venni. Neked is igazad van. Nálunk is ez van amúgy, nővéremnek vettek, nekem nem, nem tudom, mi lesz, de talán jobb is így bizonyos szempontból.
2011. márc. 11. 18:46
 7/15 anonim ***** válasza:
76%

Nálunk is ez van: mivel én mindig keményen dolgoztam a céljaimért és vannak saját magam által elért dolgaim, az öcsém meg egy sz.rházi lumpen alak aki a mai napig a szüleink vérét szívja, engem kikiáltottak "talpraesettnek" és sose segítenek semmiben, ő meg a "szegényke" akin folyton segíteni kell. Ingyen lakik a szüleim kiadható lakásában és még a kajáját és a hobbijait is fizetik amíg ő nem dolgozik....

Én is tudnék a gyerekem mellett jobban élni, ha valaki engem is támogatna ennyire.

Szóval szerintem felháborító amit veletek tettek, de a tapasztalat azt mutatja, hogy hiába szólsz, még te leszel a szemét.

2011. márc. 11. 19:09
 8/15 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Fejér megyében lakik a testvéred?

2011. márc. 12. 17:58
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem, bp-iek vagyunk, de szerintem ez nem egyedi eset.
2011. márc. 12. 20:42
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha szólsz, még te leszel a garasoskodó a szemükben. Hiába szólnál, a helyzet úgy sem változna már meg, ez van. Nálunk erre figyeltek a szüleim, hogy egyenlő arányban részesítsenek a mama örökségéből a tesómmal, mivel sok unoka volt, eladták a házat az örökösök, a szüleimék, és a pénzt egyenlő arányban szétosztották köztem és tesóm közt, jófejségből. Gondolom uncsitesómék is u. így kaptak az ő szüleiktől. Ja, amúgy nem csak az a gáz, hogy nővéred kapta meg egyedül a házat, hanem, hogy még csak le sem ültek veletek ezt megbeszélni, hogy ti mit szólnátok hozzá, ha így történne. Tudod, akkor, ha leültetek volna anyudékkal, lehet még te mondtad volna, hogy persze, legyen csak az övék, hisz neked van már házad, ilyesmi. De így? Gáááááz
2011. márc. 14. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!