Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogy tetszik nektek az Amália...

Hogy tetszik nektek az Amália név?

Figyelt kérdés

Az Amália női név a germán Amal- kezdetű nevekből származik, a névképző egy gót királyi családra utal.

Rokon nevek

* Amál: az Amália becenevéből önállósult név

* Amélia: az Amália angol megfelelőjének, az Amelia névnek magyaros írású alakja

* Amilla: az Amália becenevéből önállósult név

Gyakorisága

Az Amália név az 1990-es években igen ritkán fordult elő, a 2000-es években nem szerepel a 100 leggyakoribb női név között.

Az Amál és Amélia az 1990-es években szórványosan fordult elő, az Amilla nem volt anyakönyvezhető, a 2000-es években egyik sem szerepel a 100 leggyakoribb női név között.

A teljes népességre vonatkozóan a 2000-es években az Amália és rokon nevei nem szerepeltek a 100 leggyakrabban viselt női név között.

Névnapok

* Amália, Amál: január 28., május 4., július 10., október 7., november 20., november 21., november 30.

* Amélia: május 4., június 2.

* Amilla:

Idegen nyelvi változatok

* Amelia (angol)

Híres Amáliák, Amálok, Améliák, Amillák

* Amelia Mary Earhart amerikai pilóta

* Amélie Mauresmo francia teniszezőnő

* Amélie Nothomb belga írónő

* Amália Rodrigues portugál színésznő és énekesnő

* Csiszár Amália írónő

* Sterbinszky Amália kézilabdázó

* Zichy Amália, Zichy Károly lánya

Egyéb Amáliák, Amálok, Améliák, Amillák

* Amelia Bones regényalak J. K. Rowling Harry Potter című művében

* Amélie csodálatos élete, francia film

19. századi magyar arisztokrácia egyik közkedvelt neve volt, arisztokráciával kapcsolatos könyvekben gyakran szerepel, ott tetszett meg.

Nem lesz gyerekem, és engem sem így hívnak, csak kíváncsi vagyok.

2011. febr. 4. 11:30
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
87%
Nekünk a kecskénket hívták így. :)
2011. febr. 4. 11:34
 2/38 anonim ***** válasza:
55%
Hiába germán eredetű, szerintem cigányos.
2011. febr. 4. 11:35
 3/38 Tinker Bell ***** válasza:
49%
Valóban elég csicsás név. Nem tetszik. Emellett egészen más jut eszembe erről a névről, nem pedig egy szép nő! És még a csúfolásához sem kell sok kreativitás.
2011. febr. 4. 11:39
 4/38 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem elég komoly,kissé vénkisasszonyos név,az Amilla változata valamivel jobb.Az Amálkáról meg valami szende tehetetlen aggszüzecske jut eszembe.Hát na,nekem ez jut eszembe a névről, de amúgy nem csúnya név, szerintem nem is cigányos.Ne vegye el a kedved a véleményem.
2011. febr. 4. 11:42
 5/38 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ovis társam volt Amália, Aminek becéztük, valószínűleg ezért maradt meg bennem fiatalos névként. :)
2011. febr. 4. 11:45
 6/38 anonim ***** válasza:
90%

Tetszik, de a gyerekemnek nem adnám névként.

Szerintem nem cigányos, én még egy cigánnyal sem találkoztam akit így hívtak volna... és valóban arisztokraták körében volt népszerű régen.

2011. febr. 4. 11:46
 7/38 anonim ***** válasza:
53%

nekem ez olyan apácás, szűzlányos név.

nem tetszik.

2011. febr. 4. 11:46
 8/38 anonim ***** válasza:
51%
nem tetszik, amúgy én is ismerek olyat, akinek a kecskéjét hívják így :D
2011. febr. 4. 11:48
 9/38 anonim ***** válasza:
100%

Elég ritka név szerintem, nekem nincs vele bajom. Férjem nagymamájának is ez a neve és nem vagyunk cigányok.

Megint divatosak a régi nevek.

2011. febr. 4. 11:49
 10/38 anonim ***** válasza:
Szerintem is apácás, aggszüzes. Nem ismerek egy Amáliát sem, és senkit a fenn említett nevekkel, így nem ez befolyásol, egyszerűen a névnek van ilyen csengése. Öreges.
2011. febr. 4. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!