Az unokatestvérem gyereke, az én másodunokatestvérem?
Így van. A te gyereked, meg az unokatesód gyereke lesznek másod-unokatestvérek.
2. voltam.
01:16
Tehét akkor a másod-unokatestvér és a másod-unokaöcs/húg nem ugyanaz? Bocsi,hogy ennyit kérdezek, de én azt hittem, hogy a kettő ugyanaz, ezért is nem volt világos,hogy akkor most ki kinek a kicsodája. :)
Akkor hogy egyértelmű legyen. Az unokatestvéreknek közös nagyszüleik vannak vagy anyai vagy apai ágról, ritka esetben mindkettőről (ismerek ilyen embert).
A másod-unokatestvéreknek valamelyik dédszülője közös.
De ha mindkét nagyszülő azonos, akkor az azt jelenti, hogy a szülők testvérek is egyben?! ÉS az unokatestvérek testvérek is.
Fújj! Az milyen már?! az nem vérfertőzés, meg ilyenek?
Kicsit zavaros válaszokat kaptál.
Az unokahug és unokaöccs kifejezés kétféleképpen használható.
Pl. te és anyukád testvérének a gyereke első unokatestvérek vagytok, ő tehát az unokahugod. Te viszont az anyukád testvérének szintén unokahuga vagy,ő pedig neked a nagynénéd.
Az első unokatestvérek gyerekei a másodunokatestvérek, a másodunokatestvér gyerekei pedig már harmadik unokatestvérek és így tovább.
A te unokatestvéred gyereke neked nem második unokatestvéred,hanem másod unokahugod,és te másod nagynénje vagy.
A szó kétféle jelentése miatt másodunokahugod,de nem másodunokatestvéred.
Remélem,hogy így érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!