Unokatestvérem gyereke ki nekem?
jó kérdés, én sem tudtam illetve tudom. Szerintem nincs rá szó - azért a wikipédia sem szentírás.
A másodunokaöcs és húg (de lehet nővér és báty) az unokatestvérek gyerekei között áll fent. Azaz, az én gyerekem és az unokatesóm gyereke egymásnak másodunokatestvérei (és a kortól illetve nemtől függően kapja a báty/öcs/stb-t.)
Valaki unokaöcsémat/unokahúgomat írt, hogy így hívja őket. Szintén nem lehet, mert a nagybácsi/nagynéni áll párban az unokaöcs/unokahúggal. Azaz a testvérem gyerekei az unokaöcséim/húgaim.
Persze ez egyben azt is jelentené logikusan, hogy amikor az unokatestvéremről van szó, akkor őt nem hívhatom sem öcsnek, sem húgnak. Mint ahogy egyébként szerintem az unokanővérem/unokabátyám is más rokoni kapcsolatot jelent (mivel utóbbi kettőben nem vagyok biztos, így nem tippelek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!