AZ apám vércsoportja 0-ás, anyámé brh+ az enyém 0rh-. Lehetek-e nekik közös gyermekük?
Nem igaz, hogy bármilyen lehet, mert megvan, hogy milyen
vércsoportokból mi lehet és mi nem (pontosan nem tudom régen volt a középiskola). egyébként nálunk pl. nem stimmel emlékszem amikor ezt tanultuk én is számolgattam, de lehet, hogy csak valakijét rosszul tudjuk sose próbáltam kideríteni.
ha anyád B0 -+ (B Rh+)
apád lehet 00 -- vagy 00+- ( 0 Rh- v Rh+)
te meg 00 -- vagy
szóval tuti, hogy a szüleid lehetnek ;) amúgy 8. osztályos biológia tananyag
Drága!
azt kell tudnod, hogy a 0-ás gyengébb, tehát ha van mellette A vagy B, akkor az dominál.
Mindenkinek két ilyen betűje van:
Tehát a 0-ásnak (fentiek miatt): 00
az A-s lehet: AA vagy A0
a B-s lehet BB vagy B0
AB-s pedig A és B
A mama is egyet, és a papa is egyet ad a gyereknek
tehát a Te papád 00, és a mamád B0
papádtól kaptál egy 0-t, és a mamádtól is egy 0-t (amit nála a B "elnyomott"
Ar rh + - hoz nem értek, de én 0 rh+ vagyok, anyukám pedig A rh-
remélem, érthető volt, úgyhogy nyugodj meg!!!
üdv Magonc
Nem igaz, hogy barmilyen vercsoportu lehet a gyerek, viszont az, hogy pozitiv vagy negativ, nem hatarozza meg szamodra, hogy ki az edesanyad, edesapad, mert pozitiv anyanak is lehet negativ gyereke vagy forditva. Manapsag ezek a dolgok nem okoznak problemat, a korhazban adnak injekciot szules utan es nincs gond ebbol.
Az esetben, amit felvazoltal, lehetseges, hogy ilyen adatokkal a gyerekuk vagy. Semmi kizaro tenyezo nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!