Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Barta családnév mond valakinek...

Barta családnév mond valakinek valamit? Származás, eredet, egyebek?

Figyelt kérdés
2011. jan. 6. 12:47
1 2
 11/17 anonim válasza:

Az arámi–görög Bartholomaiosz férfinév latinos Bartholomeus formájú rövidüléséből származik. Jelentése: Ptolemaiosz fia.

De hogy ki volt Ptolemaiosz, azt már nem mondom meg. :)

2011. nov. 30. 17:39
 12/17 A kérdező kommentje:
Azt, hogy konkrétan ki volt Ptolemaiosz, azt nem tudom, de azt igen, hogy Egyiptomban (amikor már a végét járta) a Ptolemaiosz ház uralkodott, mint például Kleopátra is, vagy előtte testvére, "akárhányadik" Ptolemaiosz. Görög eredetűek voltak, ha jól sejtem, Nagy Sándor idejében kerülhettek oda.
2011. dec. 5. 12:56
 13/17 anonim válasza:
Én Bartha vagyok,és Erdélyben élek.
2012. jan. 3. 16:32
 14/17 anonim válasza:
Wass Albert egyik könyvében ( A Titokzatos őzbak.15.oldal.)említ bizonyos Bartha Jánost.A helyszín ha jól emlékszem Kolozsvár vagy a környéke lehet.A Ferenc-Éva-Lilla Zsófia-Jómagam vonatkozásában pedig ha jól tudom Apánk Konyáron született.Mi th-val írjuk.
2012. okt. 5. 19:05
 15/17 anonim ***** válasza:
Nahát lehet hogy egy rokonba botlottam? Párom apuja is Konyári és ő is th..:) Irtam is tegnap privátot.
2012. okt. 6. 19:30
 16/17 anonim válasza:

Sziasztok én is Barta vagyok de mi Bartha-ként írjuk és szabolcs-szatmár-bereg megyéből költöztünk fel Pest megyébe.

én is kutatgattam és erre bukkantam [link] erdélyi nemesi család volt.

2013. márc. 3. 13:57
 17/17 anonim ***** válasza:
6 és 16os vagyok. Azóta lett még egy Bartha.A fiunk:Bence Péter. 15ös,meg a férjem testvére:)
2014. ápr. 25. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!