Csontos vezetéknévről valaki?
Esetleg aki itt van ilyen vezetéknévvel, tudja, hogy honnan ered a neve, illetve a családja honnan származik?
Köszike :)
ui.: puszta kíváncsiság
Köszike!
És azt tudod, hogy merről származik a családod azon ága?
Első vagyok.Nagykerekiben laktak sokáig.(Román határnál)
Anyukám Biharkeresztesen született.1938-ban.
Van egyb bátja, aki tovább vitte anevet, neki 2 fia született.Thát ők is.Az egyik fia Sülysápon, a másik BP-en lakik.
Köszönöm!
Én is Csontos vagyok, és az én családom a Felvidékről származik. Állítólag Ukrajna környékéről indult még...nagyon nagyon régen!
Nem rokonok után kutatok, csak érdekelne, hogy mégis honnan van ez a ritka név, de ha véletlenül mégis rokonra akadok, az is nagyon jó lenne! SŐT!!! :D
Hello!
Ez a családnév az egyén attribútuma után keletkezett. Elsőre azt hinné az ember, hogy valamilyen hentes szakmához lehetett köze az "első" Csontosnak, de nem. Külső fizikai tulajdonságra vezethető vissza, ugyan úgy, mint a Nagy, Sánta, Csonka, Balog stb vezetéknevek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!