Hogy kereshetem meg? Mi legyen az első lépés?
Októberben lettem 18 éves és még sosem láttam apukámat, nem beszéltünk, se semmi. Megszeretném keresni (anyum tudta nélkül), de magánnyomozóra sajnos nincs pénzem. A netre beírtam a nevét, de nem jött ki semmi, myvippen is néztem, semmi. Tudna valaki valamilyen tanácsot adni, hogy hogyan próbáljam megkeresni? Tudom, hogy van már családja és gyereke(i), de nem is szeretnék ebbe belerondítani. Csupán látni szeretném.
(Ha tudtok egy olcsó magánnyomozót az is jó lenne)
A válaszokat előre is köszönöm :)
Hogy a kérdésedre válaszoljak, esetleg ha tudod a gyerekeinek a nevét, akkor próbáld meg őket megkeresni a társasági oldalakon.
Nem tudom anyukádnak mennyi infója van róla, de talán érdemes lenne átnézni a hivatalos papírokat, hátha találsz valami címet, vagy elérhetőséget.
Átnézheted még a telefontársaságok tudakozóját is és ha nem titkosított a száma, akkor találhatsz valamit így is.
Kérdezősködhetsz a szomszédoktól, hogy esetleg ők tudnak-e valamit édesapád hollétéről.
Nem kizárt, hogy azért se találsz róla semmit, mert nem is az az apád, akinek anyud mondta, vagy ismeretlen, olyankor fiktív adatot szoktak beírni, bár nemtudom ilyenekről beszéltetek-e anno (már gondolom tabu eléggé, ha a tudta nélkül teszed).
Esetleg tényleg a gyerekeken keresztül, bár ezzel mindenképpen nagy bonyodalmat okozol neki is meg magadnak is. Egyáltalán tud a létezésedről? És ha tud, és nem keresett soha, akkor serintem te se erőltesd a dolgot, mert nem lesznek jó élményeid.
Tudom mit érezhetsz, mert én is voltam hasonló helyzetben.
Az egyetlen helyes megoldás, anyukáddal megbeszélni, mit szeretnél.Egyedül Ő ismeri a valóságot.Ettől függetlenül kötelessége felvilágosítani téged arról, amire kíváncsi vagy. Ha magán kutakodásba kezdesz, komolyan árthatsz magadnak, anyukádnak, és lehet, hogy a vélt apukádnak is.
Mert , hogy ki az apukád, egyedül anyukád tudja.
Én 17 éves voltam mikor megtudtam, nem az az apám akinek a nevét viselem, aki az anyám férje, és aki eltűnt a háborúban.
Legnehezebb anyukádtól megkérdezni amit tudni akarsz, de hidd el, ez a egyetlen normálisan járható út.
1. Nem fiktív személy.
2. A gyerekei óvodások, így nem hiszem, hogy fent lennének bárhol is
3. Mikor megszülettem bent volt a kórházban is, vitt rólam képeket, a nővére évekig járt hozzánk látogatóba. Nem azért nem jött, mert nem érdekeltem, hanem mert anyummal összeveszett.
Első vagyok.
A nővérén keresztül nem tudsz eljutni hozzá?
Egyébként a "csupán látni szeretném" megjegyzésed miatt soroltam fel az ötleteket, de félő, hogy utána benned is feltör majd a vágy, hogy "csak néhány szót akarok vele beszélni" és ebből már valóban komoly bonyodalmak bontakozhatnak ki.
Lehet hogy tényleg az lenne a legjobb, amit már ajánlottak. Beszéld meg anyukáddal. Mond el neki, hogy szeretnéd látni édesapádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!