Hogyan lesz valaki családfakutató?
Nem hinném, hogy ehhez bármiféle "családfakutató" vizsgát le kéne tenni, maximum vállalkozói igazolványt kell kiváltani.
Egyrészt semmi olyat nem csinál, amit amúgy egy átlag, utcáról betévedt ember ne tudna megtenni. Olvas, jegyzetel, fénymásol, mások megbízásából. A neten vannak fent az anyakönyvi kivonatokban jellemző latin szakszavak, szóval még ehhez sem kell nagyfokú tudás. Pl én az aurigát kérdeztem meg egy levéltárostól x éve és nem tudta, itthon rákerestem és egy percen belül meg volt a szó:)
Persze azért ilyesmit illik tudni fejből, hogy mikortól kezdték el vezetni egyes egyházaknál az anyakönyvi kivonatokat. Történelmi eseményeket, amik hatással lehettek az adatokra, összeírásokat, betelepítéseket, kitelepítéseket... ilyesmikkel nem árt tisztában lenni, de ezt szerintem egy mezei kutató is tudja:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!