Ezek alapján bizakodhatok abban, hogy Szláv őseim vannak?
Nagyon szeretem a Szláv országokat nyelveket.
én magyarnak születtem, viszont ami biztos, hogy az én dédnagymamám Strba vezetéknevű, akkor a másik Tadla vezetéknevű.
Akkor másik ágon Jecsmenik is van. Illetve én pedig Podovnyik lennék ha nem magyarositják Erdősi re

100%, hogy vannak szláv őseid, ahogy mindenkinek, akinek a felmenői itt élnek 100-200 éve. Nekem is vannak, másnak is vannak. Ezen a helyen szinte mindenkinek 2-3 nemzedéken belül van nem magyar őse, többnyire szláv.
Ezzel együtt az, hogy szereted ezeket a nyelveket és országokat még nincs összefüggésben a szlávok szeretetével.

Ezek szerint vannak szláv öseid IS, DE a többség nem feltétlen az.
Másrészt az, hogy biológiailag milyen nemzetiségü öseid voltak, semmit nem jelent rád nézve, ettöl nem leszel magyar, szláv vagy német, stb.
A szláv országok, nyelvek szeretete meg végképp nincs összefüggésben az ösökkel.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!