Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mindenki mindenkinek a leszárm...

József Kálmán kérdése:

Mindenki mindenkinek a leszármazottja?

Figyelt kérdés
Tételezzük fel, hogy mindenki 2 utódot nemz, generációról generációra és mindenki 20 évesen teszi ezt. Így megy ez kicsit több mint 600 évig és kiszámolható, hogy ennyi idő alatt, ezzel a logikával elérné a 8 milliárd leszármazottat. Ha meg úgy számolunk, hogy mindenki 30 évesen nemzi meg az ivadékát, akkoir is azért több millió leszármazottja lesz 600 év múlva. Nyilván voltak, akik 20, 25, 30, 35, 40, 45 évsen csináltak gyereket, ráadásul valaki csak egyet, valaki 20-at. Sőt, olyanok is voltak a történelem során , hogy testvérek vagy unokatestvérk csináltak utódot, így a vérfertőzött gyermek nagyszüleinek kevesebb utóduk van, mert több leszármazási ágon ugyanaz a személy van. De akár olyan is előfordul, hogy két ember úgy csinál gyermeket, hogy közös az ük-ük-ük apjuk, így habár nem közeli rokonok, de az ük.ük.ük apjuknak ezen a leszármazási ágán egy ember többször is szerepel ezáltal kevesebb az utódja, mintha az ük-ük-ük unokáinak nem egymástól lenne utódjuk. De még így is logikusnak hangozhat, hogy mondjuk egy ezer évvel ezelött élt ember, valószínűsíthető, hogy a leszármazottjainak a száma manapság egy-két milliárd. Még régebbi embereknél meg végképp így lehet, például II. Ramszesz fáraónak marha sok gyermeke volt és valószínűleg az emberiség 90%-a a nagyon távoli leszármazottja. Vagy Dzsingisz Mongol Nagykán is irtó sok gyereket csinált, ami miatt lehet Ázsia túlnyomó többsége és Európának kábé a fele az utódja lehet. De ha valaki 500 éve élt az ő leszármazottjai is benépesíthetnek egy fél, de akár egy komplett országoot is akár, így például lehet Zrínyi Miklós a legtöbb magyar felmenője. Olvastam és hallottam már ilyen kutatásokat, amik ezt gondolják, hogy valószínűleg csak pár száz évet kéne visszamenni az időben és megkaphatjuk egy egész ország felmenőjét, ezer évet, hogy egy egész kontinens ősét és 2000-3000 évre visszamenőleg, az emberiség több, mint 90%-ának a közös ősét. Tehát például Árpád fejedelem vagy Mohamed próféta egy egész kontinensnyi utóddal rendelkeznek ma, Nefertiti, Augusztusz vagy Konfuciusz pedig akár, 5-6 milliárd ma élő távoli ivadékkal is rendelkezhetnek. Logikus lehet ez és igaza azoknak, akik ezeket a kutatásokat, számításokat végezték? Mert ilyen esetben kábé majdnem mindenki elmondhatja magáról, hogy fáraók, kínai császárok, római császárok, árpád-házi királyok leszármazottja vagy a magyarok többsége, hogy Báthory Erzsébet az állítólagos sorozatgyilkos messzi-messzi ivadéka például. Mondjuk ő csak kb 400 éve élt, de eszerint az elmélet szerint fél magyarország tőle származna. Bár a jobbágyok vagy rabszolgák nem biztos, hogy annyira tudtak mozogni a világban, így max úgy tudta volna egy 3000 évvel ezelött élt egyiptomi rabszolga utódai benépesíteni a Földet, hogy mindig egy kicsit az ő születési helyétől, arréb csinál gyereket. A nagy nemesek vagy királyok viszont meg, habár össze vissza beházasodtak, mindenfelé, így a királyi házasságok során II. Erzsébet is vissza tudná vezetni a családfáját árpád-házi királyokhoz, de a királyok és nemesek nem nagyon szerettek, náluk alacsonyabb rangú emberekhez hozzámenni, esetleg csak egy olyanhoz aki csak egy kicsit van rangban alatta, de ha ezt folytatják, akár 20 generáció alatt, egy királynak egy jobbágy leszármazottja lehet. Meg persze lehet egy csomó törvénytelen gyermekük a királyoknak, nemeseknek is, így ott akár néhány generáció alatt lesüllyedhetnek királyi szintről jobbágyi szinnté. Ez az elmélet így helyes?

aug. 27. 12:06
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Nem ovastam el a baromi hosszú okfejtést, de a kérdés igaz...mindenki mindenkinek rokona így-vagy úgy...persze idővel voltak ügyeskedők, erősebbek, ők a vezetők, a többi szolga...
aug. 27. 12:52
 2/9 Phoney ***** válasza:
90%

Igen, arról már készültek modellek, hogy az 1000 évvel ezelőtt élt európai emberek már gyakorlatilag mint egy szálig az őseid, kivéve persze, akiknek közben kihalt a biológiai leszármazási ága.

Ilyen távon viszont a más kontinenseken élők még nincsenek mind az őseid közt.

aug. 27. 13:17
 3/9 kürtőskalácska ***** válasza:
84%

Ha az evulóciót nézzük akkor igen mindenki a rokonunk.

De akkor az összes élőlény is mert egy életből fejlődtünk ki.

aug. 27. 15:00
 4/9 anonim ***** válasza:
14%
" 20 évesen teszi ezt." 47 éves férfi vagyok! És nincs sem gyermekem sem pedig unokám! Sőt nőtlen vagyok, és nincs gyermekem!
aug. 27. 15:01
 5/9 anonim ***** válasza:
70%
Ezt én se nézem végig, de olvastam róla, hogy kb. 42-45E évvel ezelőtt élt valaki Kelet-Afrikában, akinek a DNS-e minden mai emberben megtalálható. Nem tudom a szakszöveget. Ha úgy tetszik ő Ádám.
aug. 27. 15:09
 6/9 anonim ***** válasza:
67%
Van egy nagyon érdekes állítás, olvastam már párszor. E szerint volt egy olyan földtörténeti pillanat, amikor az ember a kihalás szélére sodródott, és alig 2000 nemzőképes egyed volt csak egy időben a földön. És onnan szaporodott újra fel.
aug. 27. 16:42
 7/9 anonim ***** válasza:
75%
#6: Pontosan, ezt nem írtam bele az 5-ös válaszomba.
aug. 27. 16:53
 8/9 anonim ***** válasza:
11%
Ha a szent mesekönyvet vesszük alapul akkor mindenki mindenkié mert csak Ádám és Éva volt.
aug. 28. 16:49
 9/9 anonim ***** válasza:
72%
#8 Ehhez nem kell Biblia a tudomány is ezt mondja hogy volt az embernek közös őse.
szept. 1. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!