Foglalkozik itt valaki családfakutatással?
Az őseimről szeretnék minél többet megtudni, azonban egy ponton elakadtam. Néhány cikk és egy könyv foglalkozik velük, de csak az 1700-as évek végétől. Előtte viszont semmi adatot nem találtam. Hogyan lehet ennek tudatában mélyebbre ásni?
Lehetséges egyáltalán, vagy tényleg ez lehet az a pont, ami a maximum?
Szerencsés esetben lehet találni korábbi adatokat is. Az online kutatás ehhez már kevés, levéltár(ak)ba kell menni.
Első körben ki kellene deríteni, hogy a több azonos nevű nemesi családból melyik tartozhat hozzád. És hát még az is kiderülhet, hogy valójában egyik sem, hacsak nincs a birtokodban a "kutyabőr".
Azt hogy csináltad hogy ilyen terjedelmes információ birtokában toporogsz? 😲
A könyvnek elvileg jeleznie kellett hogy melyik nemesi családról van szó ha van több ugyanolyan vezetéknevű. Ha egy teljes könyv foglalkozik csak a te családoddal akkor ne hari de abból millió dolgot meg lehetne tudni.
Pl. Kezd ott hogy várostörténet, foglalkozás kapcsán is előre tudsz lépni , ha van hozzá családfa akkor az oldalági rokonok révén is, a család név történetét kutatva is, illetve pl. vannak Mária Terézia korabeli iratok amibol az ősöd birtokáról is megtudhatsz adatokat vagy pl. A címerből is lehet több mindent kiolvasni az is előre vihet valamint a nemesi levél és lehetne sorolni.
Nem csak az Arcanum hanem az adott városról írt történeti iratok illetve a történelmi helyzet is segíthet. De amugy adott egy könyv a kezedbe és nem tudsz előre lépni az hogy? Én már millió dolgot tudtam volna kezdeni egy ilyen könyvben lévő információk segítségével. Ha csak a családodról íródott könyv akkor nagyon neves nemesi családról van szó ergo a kezedben millió adat van amivel simán és könnyen trappolhatnál a családfakutatás útján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!