Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit gondoltok erről a teóriáró...

Mit gondoltok erről a teóriáról a családnevek létrejöttéről?

Figyelt kérdés

Adott egy falu. Már annyi Laci van hogy amikor említik őket szinte lehetetlen megmondani melyikről van szó, így elkezdtek az emberek ragadvány neveket rájuk aggatni.

Például: Laci kocsit hajt-Kocsis László

A másik Laci postán dolgozik- Posta László

A harmadik Laci Miskolcról költözött oda-Miskolczi László

A negyedik Laci magas, nagydarab-Nagy László

Szerintetek ennek lehet alapja? Ha nem, akkor honnan erednek a családnevek?

aug. 25. 20:59
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
39%
Kérdező, hány éjszakát filozófáltál ezen? Nekünk ezt alsóban már a tanítónéni elmondta🤣
aug. 26. 15:08
 32/46 A kérdező kommentje:
#7-es biztos neked is nagyon sok minden van amit nem tudsz és ez így van rendjén, az ember mindig tanul valami újat :DD
aug. 26. 19:05
 33/46 A kérdező kommentje:
#31-es de akkor ez a teória meglett erősítve? Tök jóó
aug. 26. 19:06
 34/46 anonim ***** válasza:
79%

33 - Természetesen igen. Azért van annyi Kovács, angolul Smith, mert ez volt az egyik leggyakoribb szakma.

Valszeg neked is tanították amùgy.

aug. 26. 21:44
 35/46 A kérdező kommentje:
#34 9.-ben filozofáltunk róla éneken de nem kaptunk konkrét választ, "sosem lehet megtudni". Azóta eltelt 2 év, aztán random eszembe jutott.
aug. 26. 22:10
 36/46 anonim ***** válasza:
12%

Kedves kérdező, ennyire sötét nem lehetsz, ez vagy kamu vagy nem tudom. Egyetlen egy keresésből rájössz, hogy hogy s mint vannak a dolgok ha már nem annyira logikus.

De belonkelem neked, hátha nem kapnád meg másképp(kevesebb idő lett volna mint ide kiírni)

Link: [link]

aug. 26. 23:04
 37/46 A kérdező kommentje:
#36 köszönöm, igazából nem hinném magam annyira "sötétnek", gondoltam másnak is érdekes lehet
aug. 27. 07:26
 38/46 anonim ***** válasza:
28%
Leginkább nem is az a gáz, hogy nem tudtál erről az egészről kb. semmit, hanem az, hogy itt, a gyk-n kérdezed meg, ahelyett, hogy megnéznéd egyenesen a wikiben, vagy más, hasonló forrásban, ha valóban érdekel a téma.
aug. 27. 08:12
 39/46 A kérdező kommentje:
#38-as, azt hittem erre van az oldal ^^" Sajnálom ha megzavartam a nyugalmad
aug. 27. 11:03
 40/46 anonim ***** válasza:
0%
Az értelmesebb emberek nem erre használják.
aug. 27. 13:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!