Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Romániában lakó magyarokhoz...

Romániában lakó magyarokhoz szól a kérdés. Megtörtént veletek hogy családfakutatás közben találtatok román ősöket vagy távoli rokonokat? Hogyan fogadtátok a tényt amikor kiderült?

Figyelt kérdés

aug. 10. 20:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Hát, én 100%ig amit tudok magyarok az őseim(székelyek). De ha kiderült volna hogy egy két román benne van, szerintem abszolút semmit nem változtat semmin. Te attól ugyan az az ember vagy, ugyan az az anyanyelved. Ha Ádám és Éváig visszamennél meglepődnél hogy mennyi nemzetiség kavarodik benned(Török, Szláv, Ázsiai stb) szóval szerintem ezen nem kell fennakadni. 😁
aug. 10. 22:41
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
Nem találtam!
aug. 10. 23:38
 3/12 anonim ***** válasza:
80%

A volt ferjem talált lengyelt.

Ti ott magyarorszagon ha kutatnátok, ti is találnátok oroszt, zsidót, ukránt, törököt, olaszt, németet, stb

Legtöbbször akik ilyen kutatásokat végeznek, rájönnek, hogy a gyökereik alapjan semmi közük az országhoz, ahol élnek.

aug. 10. 23:43
 4/12 anonim ***** válasza:
61%

csak egy magyar nyelven beszélő társaság

aug. 11. 08:02
 5/12 anonim ***** válasza:
17%
Így van. De genetikailag nem odatartoznak
aug. 11. 08:25
 6/12 anonim ***** válasza:
95%
Bár én nem romániai, hanem ukrajnai magyar vagyok, de nem találtam más nemzetiségűeket. Viszont ami érdekes, hogy az ük nagyszüleim a mai Románia (akkor Magyarország) magyar nyelvű területén volt nagybirtokos, sőt 500 évre visszamenőleg az összes ős az anyám vonalán. Aztán a dédnagyapám valamiért a mai Kárpátaljára költözött.
aug. 11. 08:58
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik üknagyapám kérdéses, hogy magyar volt-e. Leginkább románra tippelünk név alapján, de nem sokat tudunk róla.

Nekem ez semmin nem oszt vagy szoroz. Mindenki családfájában akad a nemzetiségétől eltérő ős. Kb semmit sem jelent.

aug. 11. 16:10
 8/12 anonim ***** válasza:
70%
Sokan nem értik, de... az identitáshoz az is hozzá tartozik, hogy kik nem vagyunk, és ez az együtt élő népeknél általában a többi. Egy erdélyi magyar identitásához többnyire szorosan hozzá tartozik az is, hogy "nem vagyok román" -- ezért lehet, hogy a kérdezőnek rosszul esett, hogy egy kicsit mégis. Más kérdés, hogy úgysem tudsz vele mit csinálni, legföljebb azt, ha zavar, hogy nem csinálsz gyereket, és akkor őt nem fogja zavarni.
aug. 12. 01:39
 9/12 A kérdező kommentje:
Semmi nem eset rosszul egyáltalán, a kérdést csak kiváncsiságból tettem fel.
aug. 13. 22:13
 10/12 anonim ***** válasza:
Mindenki magyar volt.
aug. 16. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!