Ki mit tud a farmosi (és feltételezem környéki) Kenyó családról?
Én csak annyit, hogy négy ilyen nevű család is élt Farmoson (Pest).
Szépszüleim mindketten Kenyók voltak, és sajnos nem taáltam róluk iratokat, feltételezem, hogy tönkrementek a világhborúban. :(
Ezek érdekesek, #2 válasza még igaz is lehet az őseimre. Amit érdekesnek tartok, hogy szépanyám és ükanyám húga (a lánya) pénzzel támogatta valami evangélikus templom vagy valami hasonló feléptését (úgy emlékszem, hogy az ezt igazoló dokumentum Arcanumon van fenn, azt most sajnos nem tudom megnézni).
Ükanyém húga 1938-ban ment férjhez, 51 évesen, akkor ő már kisbirtokos volt.
*ükanyám
Köszönöm a válaszokat!
A faluban nőttem fel, a mai napig sok Kenyó van, a szomszédaink is azok voltak.
Mezőgazdaságból éltek már 3-4 generációval azelőtt is, hogy ln gyerek voltam (most 50-es vagyok).
Evangélikusok
…előző vagyok: van evangélikus imaház a faluban, keresd fel a lelkészt.
A Szelei úton (egyik főbb őt Tépiószele szomszéd település felé) a mai napig élnek Kenyók, pl Kenyó Gáborra emlékszem, ő már meghalt.
A lánya, Krisztina talán még él, olyan t0-es lehet, a faluban volt tanítónő.
Tudom, hogy van, ott lettem megkeresztelve. :)
Ükanyám Kenyó Zsófia (1883-1946), apja László (1853-1902) és Mária (1859-1931). Mária Zsófiával van ugyanoda eltemetve, László melettük.
Gáborról és Krisztináról majd érdeklődök nagymamámnál, ám ő nem született farmosi (budapesti), szóval nem hiszem, hogy sokat tudna sajnos. :(
Egyébként találtam tápiószelei iratokat Familysearchön, és elég sok ott is a Kenyó.
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!