Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerinted képmutatás? Inkább...

Szerinted képmutatás? Inkább nem kellene elmenni.?

Figyelt kérdés
Nagynéném szerint egy olyan családtag temetésére elmenni akihez évekig nem szóltunk képmutatás... Én mondtam hogy megadni csak a tiszteletet azért megyünk el.. ő azt mondta: ha az életben nem kerestem, nem beszéltem vele halálában miért mennek el a temetésére mikor tudják a rokonok hogy nem szerettem azt a személyt, akkor csak képmutatás lenne elmenni temetésére színészkedés.
jún. 27. 06:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
16%
Nem képmutatás elmenni. Az elmúlt években több rokonom is meghalt, és több olyan ember is volt a temetésen akik évek óta nem beszéltek velük. Olyan is volt, aki a halottal pont rossz viszonyban volt. Mi egyáltalán nem vettük rossz néven, hogy ilyen emberek is ott vannak a temetésen, sőt akkor néztünk volna rosszallóan ha nem jönnek el. Nyugodtan menj el a temetésre, és add meg a tiszteletet.
jún. 27. 08:57
 12/19 anonim ***** válasza:
17%

Ha szeretnél menj el, ne foglalkozz azzal, hogy a nagynéni mit mond. Ezt neked kell érezned. A nagynéni meg ne menjen, ha ő nem akar.

Sokszor nem is az elhunyt miatt megyünk, hanem az ő családtagjai miatt. Nekik fog jól esni, az elhunytnak már mindegy.

jún. 27. 09:03
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan szó szerint körülírtad, hogy képmutatásból mész el, hiszen hogy "A látszat miatt megyek el hogy lássák az emberek hogy ott voltam és rollam ne zugolodjanak".

Egyébként szerintem magánügy, hogy ki megy el és ki nem. Én hülyeségnek tartom azt is, hogy el kell menni valakinek, meg azt is, hogy valaki ne menjen bármilyen okból. De azután, hogy konkrétan kimondtad, hogy csak mások véleménye miatt mész, na, az nagyon gáz és ultra szánalmas.

Egyébként én speciel nem mennék így senki temetésére, mert ha évekig nem érdekelt, akkor a halálában sem érdekel. Másrészt nem a halottnak teszel tiszteletet (hogy is tehetnél, hiszen HALOTT), hanem a közeli hozzátartozóinak, nekik nyilvánítasz részvétet, nekik jelzed, hogy fontos volt az elhunyt, stb... Ha a közeli hozzátartozók tudják, hogy nem így volt, akkor pislogni fognak, hogy te mi a fenéért jöttél el.

jún. 27. 09:32
 14/19 anonim ***** válasza:
76%

Huh. Én meg pont fordítva vagyok.

Nem is szeretek temetésre menni.

Nekem azért szóltak be, hogy mit képzelek magamról, amiért nem mentem el egy távoli rokon temetésére.

Én eleve utálom az ilyen eseményt, mert mindenféle ember összegyűlik, olyanok is akiket nem kedvelek, vagy a viselkedésükkel nem tudok azonosulni és jópofozni ezekkel olyan tré dolog, de mi mást tehetsz egy temetőben?

jún. 27. 09:39
 15/19 anonim ***** válasza:
48%
A nagynenednek teljesen igaza van. De ki ne értene meg benneteket? A mai világban, a mai árak mellett mindig jól jön egy ingyen ebéd, pláne az egész családnak. Mivel a megboldogult halála úgysem jelent nektek semmit, így lehet élvezettel,jó étvággyal falni az ingyen ételt. Jó étvágyat!
jún. 27. 10:19
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit nevetséges tiszteletről beszélni úgy, hogy évek óta szrtok egymásra :D
jún. 27. 10:19
 17/19 anonim ***** válasza:
89%

"A látszat miatt megyek el hogy lássák az emberek hogy ott voltam"

Én mondtam hogy megadni csak a tiszteletet azért megyünk el..

A nagynénéd meg tudta, hogy nem mondasz neki igazat.

A motivációdtól függetlenül jogod van elmenni a temetésre, ha szeretnél, másoknak meg joguk van azt gondolni erről, amit gondolnak.

jún. 27. 12:19
 18/19 anonim ***** válasza:
77%

Tök mindegy mit csinálsz úgyis úgyis téma leszel. Ha elnész pont ezért hogy milyen képmutató vagy ha nem mész el akkor meg azért hogy "még a temetésére se voltál képes elmenni"

Velem is volt ilyen helyzet. Én nem mentem el.

jún. 27. 13:56
 19/19 anonim ***** válasza:
73%

18

Jól mondod ám papám

jún. 27. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!