Családfa kutatás mennyire nehéz visszavezetni mondjuk az 1700-as évekig,hogy a családomnak hol voltak pontosan a birtokai?
Levéltárakban visszavezettük,hogy apai ágon,1716.III.13 Károly királytól nyert a családom címeres nemesi levelet és itt egy kis erdélyi település van megnevezve.
A legközelebbi adat, információ, feljegyzés amit találtunk 1785 van említve viszont már nem Erdély,hanem nyitra vármegye van megjegyezve,feljegyezve,és ugyanaz a cimeres családi pecsét mint amit 1716-ban volt az erdélyi településnél
Szóval az érdekelne,hogy tudom a neveket,az időt,a települést,de azon belül,hogy településen belül hol voltak a családi birtokok annak hol tudok utánna járni?
Földhivatal talán?
2#
Köszönöm szépen a választ
Igyekszem majd megfogadni a tanácsodat
Elég nehéz, ráadásul a google az utóbbi pár évben, még azokat a korábbi találatokat, se hozza be, amik az én családfámról voltak, pedig elég sok info volt.
Sajnos nem mentettem el akkor.
Vannak akik ezzel foglalkoznak, jó pénzért.
Személyesen utánajárni, felkereresni levéltárakat, egyházi dokumentumokat felkutatni nagyon energia, pénz és időigényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!