Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A családfa kutatás mennyire...

A családfa kutatás mennyire nagyon nehéz aki már felállított egy komplett teljes egész családfát az 1800-as évekig mondjuk!?

Figyelt kérdés

Meddig lehet egy családfát felállítani!?

Hanyas évekig!?

2023. dec. 21. 22:25
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Aha,értem
2023. dec. 21. 23:27
 12/17 anonim válasza:
54%
Genetikai alapon is lehet kutatni: pl. a MyHeritage így működik. Leadsz egy nyálmintát, feldolgozzák, bekerül egy adatbázisba, és a lehetséges rokonokról rendszeresen küld értesítéseket. Én találtam így olyan rokont, akiről bebizonyosodott a közös származás. Másik nagy előnye a MyHeritage-nek, hogy mások családfáját be tudod importálni a saját adatbázisodba, ez nagyon meggyorsítja a kutatást. Nekem így "pillanatok alatt" (pár hónap) lett kb. 400 találatom. (Mindegyik ellenőrzött, valós személy.)
2023. dec. 21. 23:46
 13/17 anonim ***** válasza:
81%
Történelemre volt egy tanárnőm altalanosban igazi szivatogep, a rosszakarat megtestesitője, neki kellett folyamatosan a családfa. Ez volt a mániája meg az időegyenes. Nos a csaladfa úgy nézett ki, hogy ugye ükk-ig visszavezettük simán és ahol mar nemboldogultunk ott mar jött a telefonkönyv és onnan jöttek a rokonok telefonszammal ha nem hiszi jarjon utana :-D
2023. dec. 22. 05:18
 14/17 senior10 ***** válasza:
100%

Hogy meddig tudsz visszamenni nyilván függ attól, hogy milyen felmenőkkel rendelkezel, ha jómódúbb vagy nemesi felmenőid vannak akkor nyilván lehet könnyebb, mert rendesen dokumentálva volt minden. Persze attól még ezek az iratok is megsemmisülhettek, elveszhettek....

de ha jórészt inkább paraszti őseid vannak akkor már lehet problémásabb a dolog, könnyű elakadni már az elején, mert pl. lehet össze se házasodtak, csak élettársak voltak, vagy valamikor kivándoroltak és a franc se tudja, hogy végül hol telepedtek le ténylegesen, hány gyerekük született, ha született egyáltalán, vagy vágül mással alapítottak családot.

Az anyai nagymamámék 6 voltak testvérek, de a nagyi 3 tesójáról kb semmit nem lehet tudni. egyiküket elvitták a frontra a 2. vh-ban, onnan haza nem jött gyászjelentés nem jött, vagy meghalt a fronton vagy nem és családot alapított valahol nem tudni... a másik kettő áttelepült a tengeren túlra velük szintén megszakadt a kapcsolat a 80-s években, róluk szintén se kép se hang 40 éve...

Ezeket csak azért írtam mert vannak ilyen nehezítő tényezők.

2023. dec. 22. 09:04
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Én a familysearch.org segítségével tudtam visszamenni kb az 1600-as évekig, de az sem mindkét szülőnél, és valószínű ez sem 100%-os, mert minél régebbre tekintek vissza, annál több az elírás a nevekben, évszámokban. Nem beszélve arról, hogy normális, tábláztszerű elrendezés kb az 1800-as évektől kezdett kialakulni, előtte csak egymás alá/mellé írták ömlesztve, sokszor kivehetetlenül az adatokat. De ez a jó a fent említett oldalban, hogy nagyon sok leváltári adatot vissza tudsz nézni. Hiányos a rendszer, sok minden nincs még indexelve, de sokat segít az is, ami van.
2023. dec. 22. 09:26
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Apukám vagy egy évtizede nekiesett, néhány év alatt hozta össze (csak a saját oldalát, anyámé csak felületesen van meg jelenleg). Ő az 1600-as évekig tudott visszamenni :)

Időigényes dolog, főleg mivel minél messzebb mész vissza, annál szerteágazóbb lesz. Nagy kitartásra és elszántságra van szüksége annak aki ilyenbe kezd.

2023. dec. 22. 09:27
 17/17 A kérdező kommentje:
Jó köszönöm szépen a válaszokat mindenjót viszlát.
2023. dec. 22. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!